Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TakeitNow.com introduceert eigen pc-op-maat

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Bilthoven - maandag 21 juni 1999. TakeitNow.com 20% goedkoper met eigen pc-op-maat rechtstreeks uit fabriek. TakeitNow.com concurrent van direct-verkopende pc-fabrikanten als Dell en Gateway.

TakeitNow.com introduceert onder eigen label een pc-op-maat (zie www.takeitnow.nl/pca.html), waarbij internetgebruikers geheel naar eigen wens een pc kunnen samenstellen op basis van A-merk-componenten, van onder meer Philips, Hewlett Packard, Logitech, Diamond, CTX, Creative Labs en Iomega. De klant krijgt de pc-op-maat binnen vijf werkdagen thuis of op kantoor afgeleverd binnen de Benelux. De goedkoopste basisconfiguratie wordt geboden voor een prijs van tegen de fl. 1000 (ex BTW), minimaal 20% onder de prijs van vergelijkbare A-merk-pc's. Hiermee lost TakeitNow.com op dit onderdeel opnieuw een belofte in, die ze bij introductie in januari dit jaar deed: het fors verlagen van de pc-prijzen naar een niveau dat vergelijkbaar is met dat in de VS. Ook zwaardere basisconfiguraties voor professionele netwerk-pc's zijn beschikbaar tegen scherpe prijzen. TakeitNow.com brengt de pc-op-maat uit in samenwerking met assemblagefabrikant PaCo, die namens TakeitNow.com door de gehele Benelux op klantlocatie garantie-service verleent.

Wat is uniek aan het aanbod van TakeitNow.com?

- de zeer grote variatie in mogelijke configuraties, door de zeer uitgebreide keuze uit tientallen A-merk-componenten per configuratie;
- de mogelijkheid om Microsoft Windows NIET standaard mee te leveren, wat met name interessant is voor de snel groeiende schare van een nieuwe pc;

- TakeitNow.com biedt configuraties - inclusief randapparatuur - opnieuw tegen de scherpste prijzen aan, maar WEL inclusief on-site garantie en telefonische support, wat noodzakelijk is bij dergelijke internetdienstverlening.

Wat is het strategisch belang?

- TakeitNow.com slaat bij deze dienstverlening de distributieschakel geheel over (selectieve disintermediation), omdat deze schakel bij maatwerkproducten die op bestelling samengesteld en geleverd dienen te worden niet veel toevoegt. De belangrijkste functie van een distributeur
- de voorraadhoudende functie - is hier niet nodig.
- TakeitNow.com wordt een directe concurrent van pc-fabrikanten die ook een pc-op-maat bieden en rechtstreeks aan eindgebruikers leveren, zoals Dell en Gateway, en die bewezen hebben dat dergelijke concepten goed werken.

- Voor een prijs van tegen de fl. 1000 (ex BTW) wordt een moderne pc geleverd. Hiermee komt een psychologische drempel in zicht, waarbij passeren waarschijnlijk leidt tot een verdere versnelling van de penetratie van internet-ready pc's in de consumentenmarkt.
- Door mede onder eigen label te werken verkrijgt TakeitNow.com maximale vrijheid bij het te voeren prijsbeleid.

- De samenwerking met A-merk-leveranciers van componenten in combinatie met een millenniumgarantie biedt een goede kwaliteitswaarborg, die vaak ontbreekt bij "witte label-pc's".

TakeitNow.com verwacht in het eerste jaar circa fl. 3 miljoen omzet voor de pc-op-maat. Uitbreiding van het pc-op-maat-concept met notebooks en design-pc's wordt onderzocht. Tevens wordt onderzocht of internettoegang standaard meegeleverd kan worden en in hoeverre een moderne basisconfiguratie onder de fl. 1000 (inclusief BTW) tot de mogelijkheden behoort.

TakeitNow.com introduceerde op 14 januari dit jaar haar Nederlandse webwinkel voor computers en gerelateerde produkten. TakeitNow.com werkt nauw samen met verschillende distributeurs en logistieke partners. Op basis van de snelle groei, de geografische uitbreiding naar de omringende Europese landen, en verbetering van het winkelconcept door uitbreiding van de catalogus en toevoegen van meer betaalopties (waaronder op rekening kopen en Ipay) wordt uitgegaan van een jaaromzet in 1999 van fl. 6 miljoen. Voor de maand juni verwacht TakeitNow.com een omzet van rond de fl 300.000.

TakeitNow.com werkt met een groeiend aantal partners samen. Veel belangstelling is er voor de applicatie waarmee iedereen met enige HTML-kennis gratis en eenvoudig een eigen franchise, een TakeitNow.com-computerwinkel met een eigen produktaanbod, kan opzetten. Naar schatting 30% van de omzet van TakeitNow.com komt inmiddels binnen via partners. Cobranded shops zijn onder meer opgezet door Ilse (zie www.ilse.nl onder Computershop), Het Net van KPN Telecom (www.KixStart.nl/, uitsluitend via Het Net), Wanadoo (www.wanadoo.nl/winkelen/new/), Webstyle Magazine (www.webstyle.net/shop/), Surfkids
(www.surfkids.nl/surfkids_takeitnow_shop.html) en nog een tiental andere gespecialiseerde sites (zie www.takeitnow.nl onder "Wordt partner!"). Verder zijn er enige tientallen webpartners die zich ingeschreven hebben op het partnerprogramma van TakeitNow.com, waaronder succesvolle sites als Startpagina.nl en Lachvandedag.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- (info@takeitnow.nl) (TakeitNow.com: Anton Jurgens, communicatie)

Link:

- pc-op-maat: www.takeitnow.nl/pca.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie