Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad stemt in met MDW-project wachttijden AWBZ

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ persbericht

Marktwerking, deregulering en wetgevingskwaliteit MDW-PROJECT WACHTTIJDEN AWBZDatum: 21-06-1999

Op voordracht van minister Jorritsma van Economische Zaken en minister Korthals van Justitie heeft de ministerraad ingestemd met de Startnotitie MDW AWBZ. Het project AWBZ maakt onderdeel uit van de operatie Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit (MDW). Om goed te kunnen aansluiten bij het bredere moderniseringsproject van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport richt het MDW- project zich op een aantal concrete knelpunten in de praktijk bij het voldoen aan de zorgvraag. Het gaat dan om nieuwe, vaak AWBZ- overschrijdende initiatieven en het (mogelijke) gebruik van persoonsgebonden budgetten.
De MDW-werkgroep heeft onder meer tot taak te onderzoeken wat de effecten van toetreding van nieuwe aanbieders zijn, welke belemmeringen (potentiële) nieuwe aanbieders ervaren, of wel sprake is van een gelijk speelveld voor verschillende aanbieders en hoe bij de verdeling van budgetten meer rekening kan worden gehouden met de zorgzwaarte. Daarnaast zal de werkgroep systematisch onderzoeken in welke mate instrumenten als persoonsgebonden respectievelijk persoonsvolgende budgetten, vouchers of trekkingrechten kunnen bijdragen aan de doelmatigheid van de zorg. Bovendien zal de werkgroep de mogelijke rol van zogeheten zorgkantoren als stimulans voor meer vraaggerichte zorg in haar analyse betrekken.Ministerie van Economische Zaken
Aan deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend - No rights can be derived from these pages

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie