Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams netwerk Musea van Ambachten van Land en Zee

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Netwerk " Musea van Ambachten van Land en Zee" Brugge, 21/6/1999

Proosdij
Burg 2
B - 8000 Brugge
Telefoon 050/40 56 29
Telefax 050/ 40 56 01
E-Mail : provincie@west-vlaanderen.be

Brugge, 21 juni 1999
99/DPC/PB/Nr. 127

behandelend ambtenaar : Barbara Depraetere

Netwerk Musea van Ambachten van Land en Zee

Tien musea in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk hebben zich verenigd in het netwerk Musea van Ambachten van Land en Zee. Deze tien musea nemen gemeenschappelijke acties.
De musea geven samen een gratis, viertalige brochure (Nederlands, Frans, Engels en Duits) uit, met een voorstelling van elk museum en een overzichtskaart.
Elke individuele bezoeker ontvangt deze brochure. Deze brochure is niet enkel informatief, maar stimuleert ook museumbezoek bij de andere partners via een afstempelkaart die zich achteraan de brochure bevindt. Dit geeft de bezoeker recht op een vermindering van het entreeticket vanaf het tweede bezoek.
Door de gemeenschappelijke organisatie van een festival van de musea tijdens het toeristisch seizoen willen de musea het museumbezoek stimuleren en aantrekkelijker maken. Elk museum verzorgt een animatie die in het teken staat van de collectie van het museum. De promotie van het festival gebeurt gemeenschappelijk.
Om de groep en het festival aan het publiek voor te stellen wordt een kalender ontworpen die alle activiteiten van het festival voorstelt en door de musea zelf en door toeristische diensten aan het publiek wordt verdeeld.

Volgende musea zijn in dit netwerk opgenomen:

· Bakkerijmuseum - Veurne

· Nationaal Visserijmuseum van Oostduinkerke - Koksijde

· Museum Mout- en Brouwhuis De Snoek - Alveringem

· Nationaal Hopmuseum - Poperinge

· Tabaksmuseum - Wervik

· Nationaal Vlas-, Kant- en Linnenmuseum - Kortrijk

· Musée Portuaire - Dunkerque

· Ecomusée du Bommelaers Wall - Ghyvelde

· Musée des Moulins - Villeneuve dAscq

· Musée du Terroir - Villeneuve dAscq

De ontwikkeling van nieuwe infrastructurele mogelijkheden zoals de tunnel onder het Kanaal en de aanleg van de E 40 zal aanzienlijke bezoekersstromen genereren in de grensregio. Door netwerkvorming willen deze musea de aandacht trekken van deze doorreisbezoekers en hen aanzetten tot een verkenning van het patrimonium en het ontdekken van de sociaal-economische geschiedenis van de regio.

Het netwerk van musea van ambachten van land en zee is het initiatief van twee overheden, die verantwoordelijk zijn voor de opvolging en de coördinatie van verschillende acties:
· aan Vlaamse zijde: het provinciebestuur van West-Vlaanderen · aan Franse zijde: lAgence dUrbanisme de Dunkerque - Mission Touristique Flandre Littorale

Dit netwerk wordt ondersteund door het Comité Départemental du Tourisme du Nord aan Franse zijde en door Westtoerisme aan Vlaamse zijde.
Zo werd een werkgroep opgericht die de samenwerking tussen de verschillende musea organiseert, coördineert en stimuleert.

Meer info kunt u bekomen bij de Provinciale Dienst voor Cultuur, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries, tel.: 050/40 35 76.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie