Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unisys neemt PulsePoint over via aandelenruil

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Overname PulsePoint biedt Unisys geavanceerde convergentietechnologie en toegang tot nieuwe telecommarkten

Overeenkomst via aandelenruil ter waarde van 100 miljoen dollar

Amsterdam, 21 juni 1999 - Unisys en PulsePoint Communications hebben een overeenkomst gesloten, waarbij Unisys PulsePoint overneemt via een aandelenruil. PulsePoint Communications is leverancier van geavanceerde serviceoplossingen op carrierniveau voor de communicatie-industrie. Unisys gaat de multimedia messaging-oplossingen van PulsePoint aanbieden aan nieuwe leveranciers van communicatiediensten. De waarde van de overeenkomst is ongeveer 100 miljoen dollar.

PulsePoint is de ontwikkelaar van een geavanceerd en uitzonderlijk betrouwbaar messaging-platform, gebaseerd op Microsoft Windows NT Server en open-standaardenarchitectuur. Vanwege de wereldwijde deregulatie van de telecommunicatie-industrie ziet Unisys een grote markt in oplossingen voor aanbieders van communicatiediensten. De convergentie van spraak- en datanetwerken wordt door deze deregulatie steeds belangrijker. De oplossingen die Unisys biedt, zorgen voor een eenvoudige toegang tot zowel spraak-, fax- als e-mailboodschappen vanuit iin mailbox op apparatuur varikrend van telefoontoestellen tot pc's. Met deze oplossing is het mogelijk een voicemail te ontvangen via e-mail op de pc, of een e-mailboodschap voorgelezen te krijgen via de telefoon.

Door de overname kan Unisys haar huidige aanbod van oplossingen voor de grote telecommaatschappijen aanvullen met nieuwe convergentietoepassingen. Daarnaast heeft Unisys nu de mogelijkheid om haar messaging-oplossingen aan te bieden aan telecomleveranciers in het MKB en aanbieders van Internetdiensten. Ein van de kenmerken van de oplossingen die Unisys biedt, is de combinatie van advies en systeemintegratie met op maat gesneden softwarecomponenten.

Unisys
Met ruim 33.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen is Unisys iin van de grootste system integrators ter wereld. Unisys Nederland heeft circa
1.000 werknemers en is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Unisys biedt haar klanten - die met name afkomstig zijn uit sectoren als transport, telecommunicatie, financikle dienstverlening en overheid - complete IT-oplossingen, samengesteld uit services, hard- en software. De consultancy van Unisys is daarbij volledig leveranciersonafhankelijk en de expertise strekt zich uit over diverse platforms.

Unisys Nederland (www.unisys.nl) is opgebouwd uit drie Business Units: Unisys Information Services, Unisys Global Customer Services en Unisys Computer Systems.
Unisys Information Services biedt marktspecifieke applicaties met specialisaties op gebieden als Imaging & Workflow, Outsourcing, Call Center Automation, telecommunicatie, de millenniumproblematiek en euroconversie. Unisys Global Customer Services biedt netwerkintegratie, desktopservices en ondersteuning op het gebied van gedistribueerde computeromgevingen. Unisys Computer Systems biedt hard- en software met bijbehorende consultancy, gebaseerd op een unieke combinatie van bewezen mainframe-technologie en Windows NT-omgevingen.
De telecommunicatieactiviteiten van Unisys zijn verenigd in de Europese unit Unisys Telecom, die eveneens in Amsterdam Zuidoost gevestigd is.

Voor meer persinformatie:

Unisys Nederland NV
Erwin Zijlstra, Country Communications Manager
Telefoon: 020 - 5658 647
E-mail: (erwin.zijlstra@unisys.com)

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos / Charly Lammers van Toorenburg
Telefoon: 030 - 6565 070
E-mail: (francine@lvtpr.nl) / (charly@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie