Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grontmij verwerft 35% in de Kats & Waalwijk Groep

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht:
Grontmij verwerft 35% in de Kats & Waalwijk Groep, adviseurs en managers in bouw en vastgoed

Met een participatie van 35% heeft Grontmij Bouw & Vastgoed een start gemaakt met de gefaseerde overname van de Kats & Waalwijk Groep (K&W). Afgesproken is dat de volledige verwerving van de aandelen in principe in de komende jaren haar beslag kan krijgen. Begin dit jaar werd al het ingenieursbureau Van Ruitenburg toegevoegd aan Grontmij Bouw & Vastgoed. Dit bureau is gespecialiseerd in gecompliceerde constructies voor utiliteits- en woningbouw.

De gesprekken over een voorgenomen acquisitie van het raadgevend bureau Valstar Simonis hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Besloten is af te zien van een overname.

Met de komst van Kats & Waalwijk zijn de disciplines 'vastgoedmanagement' en 'projectmanagement' kwalitatief hoogwaardig ingevuld en is Grontmij Bouw & Vastgoed in staat haar klanten een totaalpakket te bieden.

Kats & Waalwijk richt haar activiteiten op het brede terrein van onder andere project-, huisvestings- en vastgoedmanagement, performance analyses, taxaties, asset- en portfoliomanagement. Het adviesbureau (circa 70 medewerkers) heeft vestigingen in Gorinchem, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Tot de opdrachtgevers behoren onder andere pensioenfondsen, projectontwikkelaars, bedrijven en overheidsinstellingen.

Grontmij Bouw & Vastgoed bv, een divisie van advies- en ingenieursbureau Grontmij nv, beweegt zich op de terreinen van bouwadvies, engineering, beheer en exploitatie en is nauw betrokken bij de (her)ontwikkeling van woon- gebieden, stadscentra, parkeervoorzieningen, distributiecentra en bedrijven- terreinen.

Recente projecten
Grontmij Bouw & Vastgoed heeft samen met HBG en het bestuur van de Stad Utrecht een intentie-overeenkomst getekend voor de realisering van een transferium aan de rand van de stad. In samenwerking met de gemeente De Lier wordt een woningbouwgebied van ruim 300 woningen gerealiseerd.
Voorts is de 2e fase distributiecentrum Volvo (7.500 m2) in Maastricht verwezenlijkt. In de Hongaarse hoofdstad Budapest is onlangs in samen- werking met het Hongaarse ingenieursbureau Fvmterv op turnkeybasis een tweede distributiecentrum opgeleverd; de bouw van een derde centrum is per 1 juni jl. gestart.

De Bilt, 21 juni 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie