Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

21 juni 1999

Politie schiedam houdt alcoholcontrole
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hebben zondagmorgen tussen zeven en negen uur op twee locaties in de stad een alcoholcontrole gehouden.
Op de Rotterdamsedijk controleerden de politiemensen 60 automobilisten, waarvan er twee teveel hadden gedronken. Op de kruising van de Horvathweg met het Plein 1940-1945 werden 110 blaastesten uitgevoerd, waarbij drie mensen onder invloed van alcohol bleken.

Uitslaande brand in woning
SCHIEDAM -- Vrijdagmiddag rond één uur brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een woning aan de Slachthuislaan.
Een 21-jarige moeder kon met haar twee kinderen (beiden 2 jaar) haar huis op tijd verlaten. De gehele woning brandde uit. Eén van de kinderen had nogal wat rook binnen gekregen en werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Enkele andere bewoners van de portiekwoning werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Jongen beroofd van bromfiets
SCHIEDAM -- In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur is een 17-jarige Schiedammer op de Parkweg beroofd van zijn bromfiets. De jongen reed over de Parkweg, ter hoogte van de kruising met het Hazepad, toen een nog onbekend aantal jongens hem tot stoppen dwong. De Schiedammer werd geslagen en van zijn brommer geduwd, waarna twee jongens er met het voertuig vandoor gingen in de richting van de Burgemeester van Haarenlaan. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Veel automobilisten kijken te diep in het glaasje SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hielden zondagochtend omstreeks tien voor drie op de Lange Kerkstraat een 24-jarige Rotterdammer aan.
De man had teveel gedronken (promillage 1,10). Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
De man moet zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. Zondagochtend omstreek half vier hielden politiemensen van het district Schiedam op de 's-Gravelandseweg een 25-jarige man uit Den Haag aan wegens rijden onder invloed. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hem een blaastest werd afgenomen (uitslag 2,00 promille). Uit nader onderzoek bleek dat de man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man moet binnenkort voor de politierechter verschijnen. In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur werd op de Westfrankelandsedijk een 31-jarige Schiedammer aangehouden. De man had teveel gedronken (promillage 0,55) en kreeg een schikking van 390 gulden aangeboden. Even later, omstreeks tien over twee, werd op de Burgemeester Knappertlaan een 28-jarige man uit Vlaardingen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed over de Nieuwe Haven in de richting van de Burgemeester Knappertlaan toen hij in de bocht de macht over het stuur verloor en tegen een reclamebord botste. Op het politiebureau werd hem een blaastest afgenomen (uitslag 1,20). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden. Vrijdagavond omstreeks tien over acht hielden politiemensen van het district Schiedam op de Over de Vesten een 36-jarige vrouw uit Schiedam aan. De vrouw had teveel gedronken (promillage 1,85). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Ook zij moet binnenkort voor de politierechter verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie