Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Ploeg opent Den Haag Sculptuur 1999

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

21 juni 1999

Deze zomer wandelen langs beelden en cultuur in Den Haag.

Staatssecretaris Van der Ploeg opent Den Haag Sculptuur 1999.

Op dinsdag 22 juni opent staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur officieel de internationale beeldententoonstelling Den Haag Sculptuur 1999. De tentoonstelling staat op het Lange Voorhout en is geheel gewijd aan ´Britse beeldhouwkunst na 1945´. Bij de opening zijn eveneens aanwezig Dame Rosemary Spencer D.C.M.G., ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, wethouder Engering van Cultuur, burgemeester Deetman en andere college-leden van Den Haag.

Den Haag Sculptuur '99 is een initiatief van de stichting Het Voorhout van de Beeldende Kunst II. Ge- nspireerd door het succes van de beeldententoonstelling in het kader van Den Haag 750 jaar, heeft de stichting in samenwerking met de gemeente Den Haag besloten er een jaarlijkse traditie van te maken. Met de beeldententoonstellingen op het Lange Voorhout wil de gemeente Den Haag haar uitstraling als Cultuurstad verder versterken en daarmee meer bezoekers van binnen en buiten Den Haag trekken.

Dertig meesterwerken van toonaangevende Britse kunstenaars zijn van 22 juni tot en met 14 september 1999 op het Lange Voorhout gratis te bewonderen. De beelden zijn afkomstig uit de collecties van galeries en particulieren. Alle grote namen van de Britse beeldhouwkunst zijn vertegenwoordigd, onder wie Henry Moore, Anthony Caro, Adam Colton, Tony Cragg, Barbara Hepworth en Anish Kapoor. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond voor het eerst internationale belangstelling voor de Britse beeld- houwkunst. Nog altijd het meest bekend is Henry Moore. Hij bleef trouw aan de menselijke gestalte als uitgangspunt voor zijn werk. Voor Barbara Hepworth was het landschap van Cornwall met de zee en heu- vels een grote inspiratiebron. In de jaren '60 en '70 dienden zich nieuwe stromingen aan, zoals pop-art en gingen kunstenaars met nieuwe materialen werken (kunststof). De presentatie op het Lange Voorhout laat een overzicht zien van de elkaar opvolgende ontwikkelingen vanaf 1945.

In aansluiting op de beeldententoonstelling heeft de stichting Promotie Den Haag twee culturele wandelingen uitgezet in de stad. Een route voert langs veertig beelden in de binnenstad en enkele wijken aan de rand van de stad. De tweede route leidt langs koninklijke paleizen en koninklijke beelden. Brochures met de routes en een beschrijving zijn verkrijgbaar bij de VVV.

De officiële openingshandeling van de beeldententoonstelling vindt plaats op 22 juni om 15.00 uur in de Kloosterkerk, Lange Voorhout 4 te Den Haag. De pers wordt van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn.

Voor meer informatie: afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen Frank Kster, telefoon 070 - 353 2610

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie