Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Salarisachteruitgang voor beveligingsbeambten Philips

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Dinsdag 22 juni 1999

Beveligingsbeambten Philips dreigen kwart salaris te verliezen

CNV Metaal en elektro vindt dat de tachtig beveligingsbeambten in de regio Eindhoven van wie het werk wordt overgedaan aan Randon in dienst van Philips moeten blijven als Philips noch Randon bereid zijn om het enorme verschil in arbeidsvoorwaarden te compenseren. Overgang naar Randon betekent dat zij gemiddeld een kwart van hun inkomsten verliezen.

Weliswaar is het basissalaris ongeveer hetzelfde, maar voor het overige zijn de ploegentoeslagen van Philips aanzienlijk beter, kunnen de reiskosten een probleem geven en ontbreken vergoedingen en compensatiedagen voor werken op feestdagen bij Randon. Verder vreest CNV Metaal en elektro dat de door Philips uitgekeerde eindejaarsuitkering verdwijnt. Ook de uitwerking op de pensioenen is onduidelijk. Daarnaast is de ploegentoeslag bij Randon circa de helft van wat Philips betaalt.De bond vind dat òf Randon òf Philips die verschillen moet goedmaken. Gebeurt dit niet, dan moeten de tachtig werknemers in dienst van Philips blijven en kunnen zij worden gedetacheerd bij Randon tot zij met een goede regeling bij Philips weg kunnen.Een ander probleem betreft de kwaliteit van de beveiliging. In deze branche is het verloop hoog en het personeel van de vestigingen vreest dat de kwaliteit van de bewaking achteruit gaat. De beveliging betreft namelijk niet alleen de gebouwen, maar ook de persoonlijke eigendommen van medewerkers.In totaal zijn circa 200 beveiligingsbeambten in dienst van Philips.

Nadere inlichtingen:

Nico Bogaard (bestuurder CNV Metaal en elektro) 076 - 5 724 670

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie