Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Atoomklok in Frankfurt niet millenniumbestendig

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Millennium Platform

Atoomklok in Frankfurt niet millenniumbestendig

DCF77, een ook voor Nederland belangrijke atoomklok in Frankfurt, zendt alleen de laatste twee cijfers van het jaar uit. Apparaten en computernetwerken die het signaal van DCF77 oppikken lopen het risico de datum verkeerd te interpreteren. In een reactie op vragen hierover van het Millennium Platform, verklaarde een woordvoerder van het Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) dat zijn organisatie niet verantwoordelijk is voor een correcte interpretatie van de cijfers '00'. Het PTB kan evenmin garanderen dat direct na de eeuwwisseling de cijfers '20' worden gebruikt in plaats van '19'.

Atoomklokken zenden via een kortegolffrequentie tijd- en datumgegevens door naar radiostations die op hun beurt de signalen verder verspreiden. Onder meer computernetwerken maken gebruik van deze radiosignalen. Verder wordt het signaal van de atoomklok nogal eens gebruikt door systemen die productieprocessen controleren en besturen. Het PTB roept de beheerders van radiogestuurde klokken op om de datumverwerking van de klokken te testen en contact op te nemen met de leveranciers van de software.

Het PTB benadrukt verder dat een ononderbroken doorgifte van tijd en datum tijdens de eeuwwisseling niet kan worden gegarandeerd. In het geval van een storing is er eventueel een uitwijkmogelijkheid naar een reservezender of -antenne.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie