Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Integraal buurtbeheer Haarlemmermeer van start

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


* 22 juni 1999

... integraal buurtbeheer van start in drie pilots

Het college van B&W is akkoord gegaan met het plan van aanpak voor proefprojecten integraal buurtbeheer in Nieuw-Vennep Getsewoud, Hoofddorp Bornholm en Rijsenhout. De proefprojecten zijn erop gericht knelpunten op sociaal-maatschappelijk vlak op te lossen. Nu is de dienstverlening van de gemeente nog vooral op technische aspecten van buurtbeheer gericht. In 2002 bekijkt de gemeente aan de hand van de resultaten of zij met het concept doorgaat in andere delen van Haarlemmermeer.

De gemeente probeert de inwoners meer te betrekken bij het wonen in Haarlemmermeer. Vier jaar geleden is gestart met Rayonbeheer, waarmee bewoners een direct aanspreekpunt kregen voor zaken als kapotte lantaarnpalen en speelplekken. Via het rayon praten bewoners ook mee over de herinrichting van eigen buurt of wijk. Aan technische buurtbeheerders van de gemeente werd steeds vaker gevraagd ook knelpunten op het sociaal-maatschappelijke vlak op te lossen. Het nu ontwikkelde plan van aanpak komt aan deze vraag tegemoet en betekent een verbeterde afstemming van de wijkgerichte dienstverlening van gemeente en instellingen. Aanpak
Voor de drie proefgebieden komen er wijkjaarplannen, die onder toezicht van een wijkcoördinator uitgevoerd worden. Gesignaleerde knelpunten in de wijk worden in overleg met de samenwerkende instellingen aangepakt. Elke wijk krijgt ten behoeve van het proefproject de beschikking over een eigen bescheiden budget (variërend van 15 tot 20 duizend gulden).
Vooraf wordt een enquête gehouden onder de 1200 bewoners van 18 jaar en ouder in de drie proefgebieden. Zij kunnen aangeven hoe zij hun buurt ervaren, welke punten voor verbetering vatbaar zijn en hoe zij hun eigen rol bij buurtbeheer zien.
Convenant
Het proefproject is een samenwerking van vertegenwoordigers van vijf partijen: de politie, Stichting Meerwaarde, Woonmaatschappij de Vaart, diverse diensten van de gemeente en bewoners. In september 1999 zullen deze partijen de samenwerking bekrachtigen in een convenant, waarna de proefprojecten daadwerkelijk van start kunnen gaan.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie