Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hermans wil Masteropleidingen hogescholen registreren

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HBO-Raad

Persberichten

22-06-1999
Ondertekening Bolognaverklaring:
Hermans wil Masteropleidingen hogescholen registreren

De HBO-raad reageert met instemming op de ondertekening van de Bolognaverklaring door minister Hermans. Afgelopen weekeinde zette de Minister zijn handtekening onder deze verklaring gericht op het creëren van een open hoger onderwijsruimte in Europa. Internationale mobiliteit en samenwerking moeten hierdoor worden gestimuleerd.

In de deelnemende landen zal de onderlinge vergelijkbaarheid van studies worden verbeterd. Daartoe wordt een tweesporensysteem ingevoerd dat het bachelorniveau en het masterniveau behelst. Universiteiten omvatten zowel het bachelor als het masterniveau. Nederlandse hogescholen leiden op tot het bachelorniveau. De post-initiële masteropleidingen die hogescholen aanbieden wil de Minister registreren, zo stelde hij in de notulen bij de verklaring. Hiermee zet minister Hermans een eerste stap op weg naar accreditatie van deze opleidingen. De HBO-raad heeft zich in het verleden sterk ingezet voor registratie en accreditatie van door hogescholen aangeboden masteropleidingen. In een eerste reactie laat de HBO-raad dan ook weten verheugd te zijn De HBO-raad reageert met instemming op de ondertekening van de Bolognaverklaring door minister Hermans. Afgelopen weekeinde zette de Minister zijn handtekening onder deze verklaring gericht op het creëren van een open hoger onderwijsruimte in Europa. met de recente ontwikkelingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie