Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opzet Medisch onderzoek vliegramp bijlmermeer naar Kamer

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Medisch onderzoek vliegramp bijlmermeer

Aan de Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

GZB/C&O/992887

22 juni 1999

Hierbij doe ik u toekomen de opzet van het medisch onderzoek vliegramp Bijlmermeer, zoals deze op verzoek van KLM Arbo Services door een Commissie van Deskundigen is opgesteld. Het volledig uitgewerkte protocol zal begin juli van dit jaar beschikbaar komen. KLM Arbo Services heeft de Amsterdamse ziekenhuizen AZVU en OLVG verzocht het onderzoek uit te voeren. De besturen van deze ziekenhuizen nemen dit verzoek zeer serieus. Na raadpleging van interne adviesorganen en het bezien van de mogelijkheden voor uitvoering door die ziekenhuizen wordt eind juli de definitieve beslissing over deelname verwacht. Alsdan zal nog deze zomer een pilotonderzoek kunnen starten. De definitieve start van het onderzoek is gepland in oktober.

Het onderzoek kent drie opdrachtgevers. Voor wat betreft de bewoners en vrijwillige hulpverleners ben ik voornemens om aan KLM Arbo Services opdracht tot uitvoering van het onderzoek te verlenen. Voor de beroepsmatig blootgestelde groepen zijn dat de gemeente Amsterdam en de KLM.

Van de verdere voortgang van het onderzoek zal ik u op de hoogte houden.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie