Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring LTO, CLM en NAJK handel in landbouwproducten

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CLM-persbericht

GEZAMENLIJKE VERKLARING OVER DUURZAME

HANDEL IN LANDBOUWPRODUCTEN

Datum: 22 juni 1999

De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO-Nederland), het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Stichting Natuur en Milieu, de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren en het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) sturen vandaag een gezamenlijke verklaring naar regering en Tweede Kamer.

De organisaties nemen stelling inzake het overleg over de liberalisering van de wereldhandel, dat eind dit jaar zal plaatsvinden in Seattle. Aanstaande donderdag vergadert de Tweede Kamer over de voorbereiding van deze onderhandelingsronde van de Wereld Handels-Organisatie (WTO).

Op initiatief van het CLM zijn de organisaties om de tafel gaan zitten. Ze hebben overeenstemming gezocht en gevonden over hoofdlijnen die voor de Nederlandse overheid leidraad moeten zijn bij de onderhandelingen. De organisaties menen dat milieu, dierenwelzijn en volksgezondheid bij de agrarische productie en handel beter uit de verf moeten komen en dat de positie van ontwikkelingslanden moet worden versterkt. Ze pleiten verder voor meer openheid bij de wereldhandelsbesprekingen.

Hierbij treft u de gezamenlijke verklaring aan.

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij:

CLM: Eric Hees, tel. 030-244 13 01
LTO-Nederland: Henk Letschert/Jack Luiten, tel. 070-33 82 700 NAJK: Monique Veraart, tel. 06-55 75 64 42
Natuur en Milieu: Gijs Kuneman/Marijke Brunt, tel. 030-233 13 11 Dierenbescherming: Niels Dorland, tel. 070-314 27 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie