Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belcampo Stipendium toegekend aan Max Niematz

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 22 juni 1999 Persbericht nr. 150

Belcampo Stipendium toegekend aan Max Niematz

GS hebben vandaag bekend gemaakt dat het Belcampo Stipendium, de literaire prijs van de provincie Groningen, is toegekend aan de in Groningen woonachtige Max Niematz. De jury, bestaande uit C.O. Jellema (voorzitter), Annie van den Oever en Pauline Sarkar, heeft dit unaniem besloten.

Het Belcampo Stipendium is een tweejaarlijkse schrijfopdracht, waarbij van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij in 6 maanden een essay, gedichtencyclus of novelle schrijft. Het stipendium wordt voor de 3e keer uitgereikt.

De opdracht voor Max Niematz is om een (kort) verhaal rond het thema "Groningen" te schrijven. De presentatie van het werk zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2000 plaatsvinden. De prijs bestaat uit een bedrag van ƒ 12.500,-- waarvan ƒ 5.000,-- voor de schrijver en een budget van ƒ 7.500,-- voor een bijzondere bibliofiele uitgave.

Max Niematz, geboren in Tilburg maar sinds 1975 min of meer permanent woonachtig in Oudeschans, heeft al een aantal werken gepubliceerd:

1988

De Bestijging van Popoque

1989

Een Wonder van Morfeus

1991

Zielsvrienden

1995

Twee Vreemden in een Bootje

1998

Eilandvrees

1999

Op de Leegte (verschijnt deze zomer)

Max Niematz heeft onder andere Engels en Oudgermanistiek in Amsterdam gestudeerd en veel reizen gemaakt door onder ander Indië, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en over de Waddenzee.

Eerdere winnaars van het Belcampo Stipendium waren in 1995 Louis Stiller met het Essay "Terug naar Groningen" en Nanne Tepper met de Novelle "De avonturen van Hillebilly Veen". De bibliofiele uitgaven worden verzorgd door de Stichting Philip Elchers in Groningen.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, provincie Groningen, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie