Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afrikaanse pootafdrukken in Artis tentoongesteld

Datum nieuwsfeit: 22-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 22 juni 1999

Persbericht

Afrikaanse pootafdrukken in Artis tentoongesteld

De Afrikaanse savanne in Artis wordt nog ingelopen door de zeldzame witstaartgnoes, terwijl in het ernaast gelegen Nijlpaardhuis al een prachtige serie ingelijste pootafdrukken van 12 Afrikaanse bedreigde diersoorten is te bewonderen. Deze op papier overgebrachte echte afdrukken zijn met de hand ingekleurd met de vruchtbare rode aarde en het grijze stof uit de stofbaden van de Afrikaanse olifanten. Een ware handtekening van de natuur!

Deze natuurlijk-echte pootafdrukken van onder andere olifant, zebra, leeuw, hyena, cheetah, giraffe en struisvogel zijn gesigneerd door kunstenaar en fotograaf Peter Westerveld.

In het Keniaanse Tsavo National Park, waar ook de rode aarde te vinden is die gebruikt wordt voor inkleuring van de 'footprints', probeert Westerveld op een simpele, maar ingenieuze wijze iets te doen aan de altijd terugkerende watertekorten. Door gebruik te maken van natuurlijke, daar aanwezige, materialen als aarde, gras en steen, legt hij samen met Keniaanse werklieden dammen aan. Zo houden, met name in de droge tijd, de wortels van bomen en struiken meer grondwater vast en kunnen de dieren ook langer gebruik maken van de waterpoelen.

Een deel van de opbrengst van de verkochte diervriendelijke schilderijen in Artis wordt ingezet ter ondersteuning van de natuur in het Afrikaanse Tsavo die voortdurend een strijd moet aangaan met de mens.


------------------------------------

Terug naar Persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie