Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lodewijk de Waal in goal op de Dam

Datum nieuwsfeit: 23-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Start vakantiewerk-campagne

Lodewijk de Waal in goal op de Dam

Onder het motto .Maximaal scoren met je vakantiebaan. zal Lodewijk de Waal in keeperstenue op woensdag 23 juni de aftrap verrichten van de jaarlijkse FNV Vakantiewerk-campagne. Thema dit jaar is .Haal meer uit je vakantiebaan., waarbij de vakcentrale vooral voorlichting geeft over de hoogte van het loon. De FNV-voorzitter maakt tijdens de aftrap nieuwe cijfers bekend over de onderbetaling van vakantiewerkers.

De bijeenkomst op de Dam in Amsterdam begint om 13.15 met de Haarlemse hiphopband Relaxed. Onder leiding van zanger/rapper/gitarist L-Dridge Isselt speelt de band een mix van soul, hiphop en reggae, zoals te horen is op hun debuut-single .If It Don.t Hip, It Don.t Hop.. Om kwart voor twee houdt Lodewijk de Waal een korte toespraak, die uitloopt in een korte discussie met een vertegenwoordiger van de Arbeidsinspectie.
Drie werkgevers uit sectoren met veel vakantiewerkers zullen vervolgens zoveel mogelijk ballen op de FNV-voorzitter afschieten. Daarna krijgt het publiek op de Dam de gelegenheid om op doel te schieten, met als keeper Frank Kooiman van FC Utrecht. Wie het beste scoort verdient een prijs. De presentatie van de middag is in handen van dj en entertainer Carlo Vuur.

De FNV Servicelijn staat tijdens de zomermaanden grotendeels in het teken van vakantiewerk. Jongeren kunnen dagelijks terecht op 0900-3.300.300 met hun vragen over loon, werktijden, gevaarlijk werk en terugvragen van belasting. De komende zomermaanden bezoeken FNV-teams plekken waar veel vakantiewerkers aan de slag zijn, zoals horecabedrijven op de Waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling.

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff (020) 58 16 552

16 jun 99 15:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie