Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoeringscontract 'Schoner Mooier Hollandsche IJssel'

Datum nieuwsfeit: 23-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

'Schoner Mooier Hollandsche IJssel'

Het Uitvoeringscontract is het vervolg van het in 1996 ondertekende startcontract. Voor Capelle aan den IJssel betekent dit, dat de locaties: De Jachthaven ?t Zandrak / Vuilstort, Loswal III, het Vuykterrein (dorpstraat) - op het moment als stadspark ingericht-, het Vuykterrein aan de Nijverheidsstraat, het Albatrosterrein, de komende tien jaar gesaneerd en opnieuw ingericht worden. Het deelproject het Feenstraterrein en diverse rioleringsprojecten in Capelle zijn inmiddels afgerond. Het Boskalisterrein wordt op dit moment opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden aan en om de Hollandsche IJssel zijn eind 1996 al gestart op basis van het startcontract.

De Hollandsche IJssel stond lang bekend als de meest vervuilde rivier van Nederland.

Door deze unieke samenwerking van de in totaal 13 overheden, kan de gemeente Capelle aan den IJssel, samen met de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Rijkswaterstaat, verder met het schoonmaken en herontwikkelen van de rivier met haar Capelse omgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie