Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 06/24/99

Persberichten provincie Groningen/
Donderdag 24 juni 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Winschoten: In beslag nemen pillen
De politie heeft woensdagavond in een woning annex café aan de Beertsterstraat in Winschoten een hoeveelheid pillen, drankjes, poeders, paddo?s en weed in beslag genomen waarvan vermoed wordt dat het om drugs gaat. Om er zeker van te zijn dat het om drugs gaat zullen de pillen eerst moeten worden getest in een laboratorium. Aanleiding voor het onderzoek waren vermoedens bij de politie dat er in het pand drugs zouden worden gedeald. Tijdens het onderzoek trof de politie een zestal personen in het pand aan. De verantwoordelijke eigenaar / beheerder zal ? afhankelijk van de uitslag van het laboratoriumonderzoek ? nader worden gehoord.

Vlagtwedde: Illegaal storten van afval
Een milieucontroleur van de politie en een toezichthouder van de gemeente hebben woensdagmorgen een partij kunststof autobumpers aangetroffen, die vermoedelijk illegaal zijn gestort op een plaats aan de Ruiten A Kanaal West III in Vlagtwedde. Het gaat om bumpers van allerlei merken auto?s. De politie vraagt eventuele getuigen zich te willen melden aan het politiebureau in Stadskanaal, tel. 050-5997500.

Oude Pekela: Controle snelheid
Woensdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur is snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg de N367 ter hoogte van Oude Pekela. Van de 635 gecontroleerde voertuigen bleek 1 te snel te rijden. De overtreder krijgt bericht thuisgestuurd.

Nieuwe Pekela: Aantreffen hennepkwekerij
Woensdagmorgen heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Tilstraat in Nieuwe Pekela. De aanleiding voor de controle was het vermoeden bij de politie dat aldaar een hennepkwekerij in werking zou zijn. In drie slaapkamers van het pand trof de politie hennepplanten aan. Zowel de planten (de hoeveelheid is nog niet bekend) als de overige toebehoren van de kwekerij zijn in beslag genomen. Aanvankelijk trof de politie niemand bij de woning aan. Tijdens het in beslag nemen van de goederen verschenen twee manspersonen bij het pand. Het is op dat moment niet gelukt de mannen aan te houden. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Winschoten: Auto in de sloot
Woensdagmiddag is een auto in de sloot beland naast de A7 ter hoogte van Winschoten. De auto, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Bremen (Duitsland), kwam tijdens een inhaalmanoeuvre in de linkerberm terecht en kwam vervolgens in botsing met de vangrail. Doordat de vrouw scherp tegenstuurde kwam ze aan de rechterzijde van de weg terecht en belandde in de naast de weg gelegen sloot. In de auto zaten verder nog drie inzittenden, een man en twee vrouwen, allen uit Duitsland. Een 72-jarige vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het St. Lukasziekenhuis in Winschoten. Ze bleek echter, net als de andere inzittenden, geen verwondingen te hebben.

Leek: Aangifte mishandeling
Een jongen van 17-jaar uit gemeente Leek heeft bij de politie aangifte gedaan ter zake mishandeling. Op de Auwemalaan ter hoogte van de Kluftlaan werd hij zonder enige reden tegen gehouden en geslagen door een tweetal onbekende jongens. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Kornhorn / Niebert: Controle snelheid
Woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Ipo Haaimaweg in Kornhorn. Van de 131 gecontroleerde voertuigen reden 6 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/h, waar 80 km/h is toegestaan. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.
Eveneens woensdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Molenweg in Niebert. Van de 394 gecontroleerde voertuigen reden 22 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/h, waar 50 km/h is toegestaan. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Midwolde: Verkeersongeval letsel
Woensdagmiddag is een botsing gebeurd op de kruising Midwolderweg met de Hoofdstraat in Midwolde. Een 81-jarige man uit Stadskanaal reed over de Hoofdstraat en verleende geen voorrang aan een 42-jarige man uit Den Haag, die over de Midwolderweg, een voorrangsweg, naderde. Als gevolg van de botsing liepen de 81-jarige man en zijn 80-jarige vrouw onbekend letsel op. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. De auto?s raakten zwaar beschadigd.

Delfzijl: Rijden onder invloed
De politie heeft woensdagmiddag een 62-jarige man uit Delfzijl bekeurd wegens het rijden onder invloed over het Eemskanaal zz in Delfzijl. De uitslag van de ademtest was 460 ugl. Aan de man is een boete uitgereikt van fl. 900,--. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

Delfzijl: Controle visserijwet
Woensdagmiddag en avond heeft de politie in totaal 10 vissers gecontroleerd die langs verschillende wateren in Delfzijl aan het vissen waren. Twee vissers waren niet in het bezit van de benodigde bescheiden en zijn daarvoor bekeurd.

Westerbroek: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen van 07.45 tot 09.15 uur is snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg de N860 in Westerbroek. Van de 736 gecontroleerde voertuigen reden 24 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De overtreders krijgen bericht thuisgestuurd.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie