Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oracle levert XML-ondersteuning

Datum nieuwsfeit: 24-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Oracle levert XML-ondersteuning voor vier belangrijkste ontwikkeltalen

Nieuwe componenten vereenvoudigen data-uitwisseling in e-business

De Meern, 24 juni 1999  Oracle Corporation brengt twee nieuwe eXtensible Markup Language-componenten (XML) op de markt. Met deze nieuwe componenten, die per direct verkrijgbaar zijn, is Oracle de eerste leverancier die XML-ondersteuning biedt voor de vier belangrijkste ontwikkeltalen: Java, C, C++ en PL/SQL. Met de uitbreiding wordt applicatieontwikkeling vereenvoudigd en kunnen softwareontwikkelaars sneller aan de slag.

Het Internet krijgt in toenemende mate een centrale rol in het bedrijfsleven. Daarom wordt een efficiknte uitwisseling van data tussen applicaties steeds belangrijker. Door meer programmeertalen toegankelijk te maken voor XML, biedt Oracle een hulpmiddel om de transitie naar e-business te vereenvoudigen, zonder dat bestaande programmas of business practices herschreven of herzien moeten worden. Bovendien is XML geschikt voor het uitvoeren van taken als configuratiemanagement, berichtenuitwisseling en maakt het mogelijk component-gebaseerd te ontwikkelen.

Twee van de nieuwe componenten, Oracle XML Parser for C en Oracle XML Parser for C++, vullen de al bestaande componenten voor Java en PL/SQL aan. Zowel de C als de C++ component is geschikt voor gebruik op de client en de server, zoals Oracle Application Server of de Oracle8 en de Oracle8i database. Daarnaast vergemakkelijken Oracle XML SQL Utilities en XSQL Servlet het opvragen en de opslag van informatie uit databases. Deze kunnen in Oracle8i of de Oracle Application Server geladen worden.

Oracle brengt eveneens Oracle XML Parser for Java 2.0 op de markt, die de eXtensible Stylesheet Language Transformation-processor (XSLT) bevat en een hoge performance kan bieden. Oracle XML Parser for Java 2.0 geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om niet alleen XML-documenten te transformeren naar een ander XML-document, maar deze ook te converteren naar andere formaten, zoals HTML. Ook kan het XML-document worden geanalyseerd om vervolgens in iin proces te worden opgeslagen in de Oracle8i database.

Oracle is als marktleider actief in het WorldWide Web Consortium (W3C) en maakt deel uit van het Oasys-consortium, een groep toonaangevende technologieleveranciers die samenwerken om gezamenlijke XML tags te definikren om het uitwisselen van informatie binnen bedrijfstakken  zoals e-commerce, gezondheidszorg en financikle dienstverlening  soepel te laten verlopen.

Oracle XML Parser for C en Parser for C++, Oracle Parser for Java 2.0 en Oracle XML SQL Utilities en XSQL Servlet kunnen gratis gedownload worden van het Oracle Technology Network (OTN), technet.oracle.com. Meer informatie over de XML-ondersteuning van Oracle is te vinden op www.oracle.com/xml.

Voor productinformatie kunt u bellen met het gratis informatienummer 0800-0827.

Oracle Corporation
Oracle Corporation is s werelds grootste leverancier van software voor informatiemanagement en is, met een jaarlijkse omzet van bijna $ 9 miljard, de op iin na grootste softwareorganisatie ter wereld. Oracle levert ERP-applicaties, databases, applicatieservers, tools en Business Intelligence-producten met de daaraan gerelateerde consultancy, opleidingen en support services. Oracle heeft vestigingen over de gehele wereld, in meer dan 145 landen. Vanuit haar kantoor in De Meern bedient Oracle met ruim 1000 medewerkers de Nederlandse markt. Informatie over Oracle is te vinden op www.oracle.nl

Meer informatie voor de redactie:
Oracle Nederland BV Lammers van Toorenburg PR
Monique Potters Emile Voogt
telefoon 030 669 9853 telefoon 030 656 5070
fax 030 669 9926 fax 030 656 5473
e-mail (mpotters@nl.oracle.com) e-mail (emile@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie