Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betere privacystandaarden betrouwbare basis e-commerce

Datum nieuwsfeit: 24-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Betere privacystandaarden leggen een betrouwbare basis voor e-commerce

Schiphol-Rijk/Brussel, 24 juni 1999 - Microsoft heeft op PC Expo aangekondigd stappen te ondernemen om de privacy van Internet-gebruikers te verbeteren. Dit gebeurde bij monde van Bob Herbold, Microsoft Executive Vice President en Chief Operating Officer. Hij noemde vijf initiatieven, waarmee Microsoft en de e-commerce branche een hogere prioriteit kunnen geven aan de privacy van consumenten op Internet.

"Ontoereikende privacybescherming vormt een rem op de groei van e-commerce. Het is ons doel om de expertise en technologie te leveren om de branche de goede richting te wijzen op het gebied van privacy," zei Herbold. "We kondigen daarom enkele belangrijke stappen aan om van Internet een betrouwbaar wereldwijd medium te maken voor communicatie en handel. Onze onderneming en de gehele branche hebben echter nog een lange weg te gaan, voordat gebruikers het gevoel zullen hebben dat hun persoonlijke informatie niet wordt misbruikt."

Privacy Wizard
De Privacy Wizard, die Microsoft heeft ontwikkeld samen met het TRUSTe privacy-waarborgprogramma, is sinds kort te verkrijgen op de Microsoft MSN LinkExchange-website (). Meer dan 2.000 organisaties hebben deze tool reeds gebruikt als ondersteuning bij het ontwikkelen van een privacybeleid. Om een snellere verspreiding van veelomvattende privacyreglementen te stimuleren, stelt Microsoft de Privacy Wizard beschikbaar aan individuele gebruikers en kleine organisaties die web sites creëren en beheren. De Privacy Wizard wordt daartoe breed aangeboden via Microsoft.com en wordt tevens getoond op andere productgerelateerde web sites van Microsoft, zoals de sectie over FrontPage, de software voor het creëren en beheren van web sites op MSDN Online.

"Een van de manieren om online privacy te stimuleren is eenvoudige toegang bieden tot geaccepteerde privacymethoden aan iedere web site, van groot tot klein," zegt Bob Lewin, executive director of TRUSTe, een non-profit organisatie die Internet-ondernemingen steunt bij het ontwikkelen van verantwoorde informatieverstrekking aan klanten. "Het is belangrijk dat eigenaren van kleine organisaties en individuen vanaf de start toegang hebben tot tools zoals de Privacy Wizard, zodat zij hun bedrijfsmodel kunnen opbouwen met de privacystandaard in gedachten. We hopen dat onze privacyreglementen deze organisaties tevens stimuleren om zich te laten certificeren."

Privacy eisen aan online advertenties
Microsoft, de grootste online adverteerder ter wereld, kondigt aan dat zij haar advertentieruimte alleen nog zal inkopen bij web sites die vóór het jaar 2000 een veelomvattend privacybeleid hebben gerealiseerd. Herbold stelt dat webbeheerders met behulp van de Privacy Wizard een uitstekende mogelijkheid hebben om binnen een half jaar een goed privacyreglement op te stellen.

Herbold citeerde uit een recent onderzoek van Georgetown University, waaruit bleek dat 97 sites uit de top 100 reeds beschikken over een privacyreglement. Hij stelde dat nu de nadruk moet liggen op het verbeteren van deze reglementen. Een compleet privacyreglement dient de volgende punten te bevatten: een mededeling aan de gebruiker dat informatie wordt verzameld; toestemming ontvangen om zulke informatie te mogen gebruiken; toegang tot deze informatie voor de gebruiker; beveiliging van de informatie, waarbij rekening wordt gehouden met kinderen en handhaving van het privacyreglement.

Samen met de beheerders van de sites waarop zij adverteert, zal Microsoft aanwijzingen geven voor het gebruik van de Privacy Wizard. Tevens zal Microsoft organisaties adviseren om een overeenkomst te sluiten voor een gecertificeerd privacyreglement met TRUSTe, de Better Business Bureau Online (BBBOnLine) of een ander, onafhankelijk en in de branche geaccepteerd privacyprogramma. Door een snelle toename van onafhankelijke, gecertificeerde privacyreglementen bij honderden websites hoopt Microsoft dat gebruikers Internet op korte termijn als een veilig medium ervaren.

Uitbreiding van privacybeleid
Microsoft heeft haar eigen privacyreglement verhelderd en uitgebreid, zodat klanten er verzekerd van zijn dat Microsoft ook aan zichzelf hoge eisen stelt op het gebied van privacy. MSN heeft haar privacyreglement uitgebreid tot al haar 29 internationale portal sites en heeft dit vertaald in 15 talen. Het privacyreglement op Microsoft.com geeft duidelijk aan welke principes voor Microsoft van belang zijn: melding, toestemming, toegankelijkheid, beveiliging, handhaving en rekening houden met kinderen.

Privacy standaards stimuleren
Microsoft leidt de ontwikkeling van een standaard platform voor privacy, het zogeheten Platform for Privacy Preferences (P3P) Project, als deelnemer van het World Wide Web Consortium (W3C) bij het Massachusetts Institute of Technology. P3P is als initiatief van W3C begonnen in 1997 met het doel tegemoet te komen aan de privacywensen van gebruikers, rekening houdend met de commerciële en zakelijke mogelijkheden van het Internet. De Privacy Wizard is de eerste applicatie binnen het P3P-systeem voor privacyreglementen en steunt klanten bij het maken van eigen reglementen in het Extensible Markup Language (XML)-formaat. Omdat dit formaat eenvoudig is te interpreteren met behulp van software, vormen XML-reglementen een stimulans voor het ontstaan van technologie, waarmee Internet-gebruikers in de toekomst bij het bezoek van sites zelf de gewenste 'privacy-garanties' kunnen vastleggen.

Microsoft Passport
Microsoft Passport is geannonceerd in maart 1999 en vereenvoudigt in de toekomst het bezoek aan web sites, doordat Internet-gebruikers hun naam en wachtwoord in één 'portefeuille' kunnen opslaan om te gebruiken op websites die geschikt zijn voor Microsoft Passport. Om er zeker van te zijn dat gebruikers veilig online zijn, eist Microsoft van alle organisaties die het Microsoft Passport-initiatief ondersteunen dat zij ook deelnemen aan een in de branche geaccepteerd, onafhankelijk privacyprogramma, zoals de TRUSTe of BBBOnLine privacy waarborgprogramma's.

Microsoft en privacy
In 1998 begon Microsoft een bedrijfsbrede campagne om consumenten controle te geven over hun persoonlijke informatie op Internet. Tevens gaf het bedrijf haar zakelijke partners en de volledige branche voorlichting over de noodzaak om de consumentenprivacy op Internet te respecteren. Microsoft geeft een hoge prioriteit aan online-privacy, zowel vanuit technisch standpunt als vanuit beleidsmatige overwegingen. Daartoe werkt het bedrijf samen met privacyorganisaties om de noodzakelijke technologie te integreren in haar Internet-producten en -diensten, die het mogelijk maken om op een betrouwbare wijze persoonlijke informatie uit te wisselen. Microsoft heeft ook meegedaan aan programma's om alle Internet-gebruikers, inclusief kinderen, te leren hoe zij het Internet zo veilig en effectief mogelijk kunnen gebruiken en hun persoonlijke gegevens online kunnen beschermen.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsofts visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, serverapplicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32,
Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14,
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.
Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft B.V. website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, FrontPage en MSN zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...