Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unit 4 brengt nieuw pakket op de markt: Unit 4 declaratie

Datum nieuwsfeit: 24-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

UNIT 4 BRENGT NIEUW PAKKET OP DE MARKT: UNIT 4 DECLARATIE

Sliedrecht, 24 juni 1999 - Unit 4 N.V. - producent en leverancier van Enterprise Business software levert vanaf heden het pakket Unit 4 Declaratie.
Unit 4 Declaratie is speciaal ontwikkeld voor het vastleggen van uren/kosten en het gericht declareren (aan de klant). Het pakket beschikt over flexibele management-informatie en uitgebreide analysemogelijkheden. Unit 4 Declaratie is ontwikkeld in Microsoft Visual Basic 6.0 met als database Microsoft SQLserver 7.0. Het pakket Unit 4 Declaratie kan worden ingezet bij zakelijke dienstverleners, zoals onder andere advies/consultancy- en accountancy-organisaties. Unit 4 Declaratie is per heden leverbaar.

Met Unit 4 Declaratie kunnen alle werkzaamheden en kosten ten behoeve van klanten tot in detail ingevoerd worden. Afwezige medewerkers kunnen hun weekstaten zelfs op een diskette of via e-mail naar de vestiging sturen, waarna deze worden ingelezen in Unit 4 Declaratie. Alle medewerkers kunnen zo altijd 'bij' zijn, terwijl via de 'monitorfunctie' snel inzage wordt verkregen in de productiviteit, volledigheid van de weekstaten en de inzetbaarheid van de medewerkers. Als extra mogelijkheid is eenvoudig na te gaan waar eventuele budgetoverschrijdingen gaan plaatsvinden, niet alleen per cliënt maar zelfs per opdracht. Bij de tarieven kunnen uitzonderingen per cliënt, per opdracht of zelfs per medewerker per activiteit worden vastgelegd.

Flexibel declareren
Unit 4 Declaratie houdt er rekening mee dat de manier van registratie niet altijd overeenkomt met de gewenste presentatie van de declaratie naar de cliënt. Per cliënt is de mate van detaillering te bepalen. Deze flexibiliteit is niet alleen mogelijk op de declaratie, maar ook voor de eventuele specificaties. Op het beeldscherm is te zien hoe de declaratie er uiteindelijk op papier zal uitzien. Het is altijd mogelijk om (delen van) het onderhanden werk te laten staan voor de volgende periode, en ook bij- en afboekingen zijn mogelijk. Bijkomend voordeel is dat alle wijzigingen en/of toevoegingen geregistreerd worden, zodat de aansluiting en volledigheid van de management-informatie gewaarborgd blijven. Daarnaast kunt u aantekeningen maken van alle uitgevoerde handelingen en wijzigingen, die desgewenst tot in lengte van jaren worden bijgehouden. De gehele declaratie kan in één venster worden afgehandeld.

Open database
Unit 4 Declaratie is ontwikkeld in MS Visual Basic 6.0 met als database MS SQLserver 7.0 beide producten van Microsoft. Het biedt de mogelijkheid om dynamische koppelingen te leggen met alle Windows-producten die ODBC (Open DataBase Connectivity) ondersteunen. Hierdoor is integratie met onder andere Microsoft Word en Microsoft Exel standaard mogelijk. Een aansluiting op uw financiële administratie is aanwezig.

OLAP
Unit 4 Declaratie bevat de geavanceerde vraag-en-antwoordmodule 'OLAP' - OnLine Analytical data Proces -, waarmee informatie in iedere gewenste combinatie is op te vragen, overal en altijd. OLAP zorgt ervoor dat alle informatie binnen een organisatie op ieder moment en op een eenvoudige manier toegankelijk is; toegankelijk zowel in de betekenis van 'beschikbaar' als van 'begrijpelijk'. Met behulp van deze OLAP-tool kunnen zeer snel analyses van complexe en voorheen moeilijk toegankelijke gegevens worden gemaakt, en zo bedrijfsprocessen onmiddellijk bijsturen.

Profiel Unit 4
Unit 4 ontwikkelt en levert ERP-softwarepakketten voor ondernemingen en instellingen op het gebied van administratie, groothandel, logistiek, accountancy, gezondheidszorg en security in de gehele Benelux. Unit 4 richt zich in het bijzonder op de Benelux maar streeft ernaar haar activiteiten ook naar andere EU-landen uit te breiden. Unit 4 kent een divisiestructuur met marktgerichte eenheden om ervoor te zorgen dat markten met voldoende focus worden bedient. De divisies hebben ieder hun eigen specialistische structuur en kennis, waardoor zij de markt optimaal van dienst kunnen zijn.

Unit 4 onderscheidt de volgende Divisies, elk met hun specifieke product-marktcombinatie:

* Divisie Small and Medium sized Businesses voor ondernemingen in het Midden- en Kleinbedrijf;

* Divisie Enterprise Solutions ten behoeve van middelgrote en grotere ondernemingen in de groothandels- en logistieke sector;
* Divisie Accountancy met een totaalaanbod van software en diensten ten behoeve van de accountancy-sector;

* Divisie Healthcare, met programmatuur voor de gezondheidszorg ten behoeve van onder andere de financiële administratie, bewonersregistratie en de zorgondersteuning;

* Divisie Security met security- software en dienstverlening rondom de beveiliging van informatiesystemen en netwerken;

* Divisie Services waarin de ondersteuning van de Unit 4 producten wordt verzorgd m.b.v. vooronderzoeken, implementatie, consultancy, trainingen en support.

De activiteiten van de divisies richten zich voornamelijk op de volgende doelmarkten:

* handel en distributie;

* non-profitinstellingen en gezondheidszorg;

* industriële ondernemingen;

* zakelijke dienstverlening.

Omdat de ERP-software van Unit 4 breed inzetbaar is, is de scheiding in doelmarkten niet absoluut; zo zijn de producten voor het MKB op alle genoemde doelmarkten inzetbaar en zijn de producten van de Security-divisie geïmplementeerd bij veel verschillende soorten bedrijven en instellingen in een veelheid van sectoren.

In 1998 boekte de onderneming een omzet van NLG 90,4 miljoen (een stijging van 148 % ten opzichte van NLG 36,4 miljoen in 1997). De nettowinst steeg naar NLG 11,3 miljoen (100 % meer dan de NLG 5,7 miljoen in 1997). Inmiddels zijn er over diverse locaties verspreid in de Benelux meer dan 500 medewerkers in dienst van Unit 4.
Informatie over Unit 4 en haar producten is beschikbaar op het World Wide Web op www.unit4.nl/

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie