Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijpels Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau

Datum nieuwsfeit: 24-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WERELD NATUUR FONDS

HOGE ONDERSCHEIDING ED NIJPELS

Zeist, 24 juni 1999 Embargo tot donderdag 24 juni, 17.15 uur

Drs. E.H.T.M. (Ed) Nijpels is bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze hoge onderscheiding voor zijn inspirerende bijdrage aan natuurbescherming en -ontwikkeling tijdens zijn voorzitterschap van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Vandaag nam hij, na negen jaar, afscheid.
Tijdens een afscheidsgelegenheid in het Landgoed Oostbroek in De Bilt, kreeg Ed Nijpels de onderscheiding omgehangen, uit handen van mr. dr. M. Oosting, Nationale Ombudsman en tevens vice-voorzitter van het WNF.

'Met plezier heb ik mij de afgelopen jaren voor het WNF ingezet', verklaarde Ed Nijpels, 'vooral de nieuwe manier van campagne voeren is denk ik succesvol'. In de afgelopen negen jaar ging het WNF zich minder via grote televisieshows profileren en werden er meer milieuvriendelijke voorbeeldprojecten gestart, in samenwerking met andere organisaties.
Zo is onlangs het FSC-keurmerk op de markt gebracht - een merk voor milieubewust geproduceerd hout -, zijn er verschillende energiezuinige woningen in Nederland gebouwd en is het mogelijk om bij energiecentrales voor 'groene energie' te kiezen. Ed Nijpels neemt afscheid omdat de maximale statutaire termijn is bereikt. Hij zal per 1 juli worden opgevolgd door dr. G.J. (Hans) Wijers.

Voor meer informatie:
Regien Wiggers, persvoorlichter WNF tel. 030-6937313 of semadigit 06-57650435.

Wereld Natuur Fonds
BOULEVARD 12, 3707 BM ZEIST, POSTBUS 7, 3700 AA ZEIST

TELEFOON 030 - 6937333, TELEFAX 030 - 6912064, WNF.NL

24 jun 99 17:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie