Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentemuseum Maassluis in nationaal Museumregister

Datum nieuwsfeit: 24-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.155
Datum: 24 juni 1999

Gemeentemuseum opgenomen in nationaal Museumregister

Bij bedrijven is kwaliteitszorg reeds een bekend fenomeen. Bij musea is er pas sinds kort een vergelijkbare normering. Dit is het zg. ‘Museumregister’, een centrale registratie van musea die aan bepaalde basiseisen voldoen. Het Gemeentemuseum Maassluis hoort landelijk tot de eerste tientallen musea die tot het register worden toegelaten. Hiermee ontvangt het museum een keurmerk, dat aangeeft dat het museum met recht ‘museum’ genoemd mag worden.

Dit houdt onder andere in dat het museum op vaste tijden voor het publiek geopend moet zijn, dat de collectie goed geregistreerd is en dat het depot en de publieksruimten op orde zijn. Maar het wil ook zeggen dat er een vaste bron van inkomsten is, bijvoorbeeld in de vorm van een subsidie, en dat de medewerkers een museale opleiding of cursus hebben gevolgd.

De opname in het Museumregister is een belangrijke opsteker voor alle medewerkers van het museum, die zowel in vast dienstverband als vrijwillig aan het museum verbonden zijn. De afgelopen jaren is er bijvoorbeeld hard gewerkt om alle voorwerpen in de depots schoon te maken, te beschrijven, te fotograferen en te registreren.

Dit najaar zal de nieuwe status van het museum worden bevestigd door het aanbrengen van een plaquette aan de gevel van het museum. Dan kan iedere bezoeker zelf zien en ervaren, dat het Gemeentemuseum Maassluis zich met recht ‘geregistreerd museum’ mag noemen.

Mededeling voor de pers:
Aanvullende informatie bij de conservatoren van het museum: Ester Bánki of Ellen van Schie, tel. 5913813.

Laatste wijziging: 24 June 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie