Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computers voor bibliotheken Delfzijl en Appingedam

Datum nieuwsfeit: 25-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

22-07-1999

JongerenRaad en Rabobank sponseren internet

Op vrijdag 25-06-1999 worden in de Openbare Bibliotheken in Delfzijl en Appingedam internetcomputers en CD-rom computers feestelijk in gebruik genomen.

Dankzij de sponsoring van de digitale media in de beide bibliotheken door de Rabobank regio Delfzijl-Appingedam en de sponsoring van extra internetstations in de bibliotheek te Delfzijl door de JongerenRaad van Delfzijl, is de dienstverlening van de beide bibliotheken belangrijk uitgebreid.

De bibliotheek in Delfzijl heeft in totaal 6 computers aangeschaft. Vier internetstation en twee cd-rom computers. Twee internetcomputers, op de jeugdafdeling, zijn door de JongerenRaad Delfzijl gesponseerd voor een bedrag van 9500 gulden. De Rabobank heeft 9000 gulden beschikbaar gesteld. Voor dit bedrag zijn een internetcomputer en een printer aangeschaft.

In de bibliotheek van Appingedam zijn twee internetcomputers aangeschaft ten behoeve van het publiek. Voor het personeel is ook een computer aangeschaft. Zij kunnen hierdoor het publiek nog beter van dienst zijn. De Rabobank heeft hier een bedrag van 5000 gulden gesponseerd.

Het programma voor de opening in beide bibliotheken is voor diverse genodigden als volgt:

Openbare Bibliotheek Appingedam Openbare Bibliotheek Delfzijl

17.30 uur

Toespraak door mevrouw F.P.W. Hoft-Smith Toespraak door de heer Ir. D.H. van der namens de Openbare Bibliotheek Appingedam Meulen namens de Openbare Bibliotheek Delfzijl

17.45 uur

Toespraak door de heer F.B. Musters namens Toespraak door mevrouw I. Bronsema

de Rabobank Delfzijl e.o. namens de JongerenRaad Delfzijl.

Daarna wordt er een verbinding via het internet gemaakt, tussen de bibliotheken van Appingedam en Delfzijl door de loco-burgemeesters van de beide gemeentes, de heer H. Ruben en de heer J. Harms.

Tot slot is er voor de genodigden een hapje en een drankje. Het programma zal om ongeveer 18.30 uur afgelopen zijn.

Het publiek kan vrijdagavond 25-06-1999 en zaterdagmorgen 26-06-1999 gratis gebruik maken van de internetcomputers in beide bibliotheken.

_

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw S. Schaap, telefoon 0596-639323 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie