Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weekoverzicht agrarische termijnmarkt

Datum nieuwsfeit: 25-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam Exchanges

25 jun 1999 Weekoverzicht agrarische termijnmarkt

Juli-contract varkens stijgt flink

Op de varkenstermijnmarkt was er de afgelopen handelsdagen sprake van drukke handel in het contract met leveringsmaand juli. Met name na maandag trok de handel aan, waardoor het juli-contract uiteindelijk goed was voor 65 procent van de handel in varkenstermijncontracten. De prijs voor levering juli steeg van 86 eurocent op vrijdag naar een slotnotering van 96,8 eurocent op donderdag. Dit was een stijging van maar liefst 13,1 procent.
Ook levering augustus en september werden duurder, alleen minder dan het juli-contract. Voor 10.000 kilo varkens levering augustus moest afgelopen donderdag 92,6 eurocent per kilo worden betaald; voor het september-contract stond een week-slotnotering van 91 eurocent op de schermen.
Vorige week vrijdag was de laatste handelsdag voor het juni-contract. Na afloop van de handel bleven vier posities open staan die door fysieke levering alsnog werden afgewikkeld. Totaal werden 1.070 varkenstermijncontracten verhandeld.
Beleggers in termijncontracten op aardappels deden het rustig aan. Er gingen bijna 600 aardappelcontracten om. Ook voor het juni-contract bij aardappels gold dat vorige week vrijdag de laatste handelsdag was. Net als bij het varkens-juni-contract bleven een aantal posities open staan. Deze drie contracten werden eveneens door fysieke levering afgewikkeld.
De handel in levering april zorgde voor een week-slotnotering van 12,60 euro. Dit was iets minder dan het vorige slot (12,90 euro). Levering juni 2000 sloot de week op exact 13 euro, een plusje van 20 eurocent.
Bij de opties op de aardappeltermijncontracten hadden beleggers de meeste interesse voor de call en put september 1999/12,50. Op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges gingen in vijf handelsdagen ruim 1.800 contracten om.

© Amsterdam Exchanges / Marketingcommunicatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie