Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage van fl. 10.000,- voor ganzenmarkt Coevorden

Datum nieuwsfeit: 25-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Coevorden

Persberichten 25-06-99

BIJDRAGE VAN FL. 10.000,- VOOR GANZENMARKT 1999

Het college van B&W van de gemeente Coevorden geeft een financiële bijdrage van Fl. 10.000,- aan de organisatie van de jaarlijkse Ganzenmarkt. Deze bijdrage wordt gefinancierd uit de pot 'evenementenbeleid'. Het college verstrekt de bijdrage mede gezien het promotioneel belang die de Ganzenmarkt voor Coevorden heeft.

Sinds 1997 is de organisatie van de Ganzenmarkt druk bezig de markt op te waarderen. Geconstateerd kan worden dat de vernieuwingen hebben geleid tot een grotere uitstraling en tot een breder organisatorisch draagvlak. Met de financiële bijdrage wil de gemeente een verdere professionalisering stimuleren. Een goed georganiseerde Ganzenmarkt heeft een grote promotionele waarde voor de gemeente Coevorden. Zoals bekend, is de toeristisch-recreatieve sector een belangrijke economische pijler van de gemeente. Naast financiële steun krijgt de organisatie van de Ganzenmarkt ook hulp in de vorm van hand- en spandiensten van gemeentelijke medewerkers.

De bijdrage van Fl. 10.000,- is gelijk met die van verleden jaar en is een overgangsregeling in afwachting tot vaststelling van het gemeentelijk evenementenbeleid. De gemeente Coevorden is op dit moment druk bezig dit beleid te ontwikkelen, om op die manier harmonisatie te krijgen in de (geldelijke) ondersteuning van evenementen binnen de gemeentegrenzen. Nu nog worden evenementen al dan niet ondersteund op basis van beleid en regelgeving van de voormalige gemeenten.


Coevorden, 25 juni 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie