Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bredase Participatie Raad krijgt nieuwe voorzitter

Datum nieuwsfeit: 25-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

BREDASE PARTICIPATIE RAAD KRIJGT NIEUWE VOORZITTER

De heer K. Crul wordt vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de Bredase Participatie Raad. Daarmee volgt hij de heer H. Timmermans op die ongeveer een jaar voorzitter is geweest van deze raad. De heer Crul was al secretaris en interim voorzitter van de Participatie Raad. De Participatie Raad behartigt de belangen van Bredase burgers met een minimuminkomen. De heer Crul wordt officieel benoemd door het College van Burgemeester & wethouders.

De Participatieraad adviseert het College van burgemeester & wethouders en de directeur Sociale Zaken over de voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het gemeentelijke minimabeleid. Daarmee komt hij op voor het belang van Bredase burgers met een minimuminkomen. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat er een vertegenwoordiging is van mensen met een minimuminkomen. Inspraak van burgers wordt immers steeds belangrijker.

De Participatie Raad wordt gevormd door de Bredase Werkgroep Sociale Zekerheid, het Bredaas Platform Uitkeringsgerechtigden, het Gezamenlijk Overleg Bredase Ouderen (GOBO), de Multi-culturele Vereniging Winston en het Bredaas Samenwerkingsverband Patiënten Platforms, sectie Gehandicapten. Mensen met een uitkering kunnen bij deze instanties onder meer terecht met vragen over de verschillende uitkeringen, belastingen, huursubsidie, bijzondere bijstand, de Wet Voorzieningen Gehandicapten, herkeuringen voor arbeidsongeschikten, reïntegratieregelingen en de werkwijze van GAK, Sociale Zaken of andere uitkeringsinstanties. Naast de benoeming van de heer Crul wordt tevens mevrouw L.P. van de Made- Van Rooij benoemd tot lid van de raad namens het GOBO. Zij volgt daarmee de heer H. Van Dongen op.

Breda, 25 juni 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie