Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

4 boekwerken bij afscheid Rector Magnificus van de KUB

Datum nieuwsfeit: 25-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant


4 boekwerken bij afscheid Rector Magnificus van de KUB

Prof.dr. Len de Klerk neemt op vrijdag 25 juni afscheid van de Katholieke Universiteit Brabant. Hij was er ruim 25 jaar hoogleraar Onderwijspsychologie en de laatste 8 jaar als Rector Magnifcius lid van het College van Bestuur.


1. Zijn afscheidsrede, uitgegeven bij Tilburg University Press, draagt de titel 'Op weg naar de 21ste eeuw: van Academia naar Nutsschool'. Zie daarover persbericht.


2. De onderwijspsyholoog De Klerk begeleidde 25 promovendi bij het schrijven van hun proefschrift. Deze 25 promoti bewijzen hun leermeester eer met een Liber Amicorum 'Op de student gericht', dat men hem de 25ste juni aanbiedt. Uitgave Tilburg University Press.


3. Len de Klerk was de afgelopen jaren vaste columnist van Omroep Brabant. De columns die hij in die periode in de ether liet weerklinken zijn gebundeld in het boekje 'Op afstand bekeken' (Uitgave: Syntax Publishers Tilburg).


4. Tot slot krijgt de scheidende Rector Magnificus die middag de bundel 'Los uit het zadel; beschouwingen van veertien decanen bij gelegenheid van het afscheid van de Rector Magnificus van de Katholieke Universiteit Brabant'. Uitgave: Tilburg University Press.

Persvertegenwoordigers die prijs stellen op toezending van een recensie-exemplaar van (een van) deze boeken kunnen dit aanvragen bij Voorlichting en Externe Betrekkingen van de KUB, Maurice Ackermans, tel. 013-4662004/2000


21-06-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie