Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zomeractiviteiten bij stormvloedkering

Datum nieuwsfeit: 26-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
?
ZOMER BIJ STORMVLOEDKERING

Hoek van Holland, 14 juni 1999 - Tussen 26 juni en 5 september organiseert het Keringhuis, informatiecentrum Maeslantkering, speciale activiteiten voor iedereen die meer wil weten over de bouw en de werking van de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg. Daarvoor zijn er in de zomerperiode gratis rondleidingen, filmvertoningen en een speciale puzzeltocht voor kinderen in het gratis toegankelijke Keringhuis gepland.

Gratis rondleiding
Op veler verzoek organiseert het Keringhuis in deze periode gratis rondleidingen die ook over de bouwplaats gaan. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag start de rondleiding om 11.00 uur. In het weekend start de rondleiding om 11.30 uur. Er kunnen maximaal 50 personen aan een rondleiding deelnemen.

Filmvoorstelling
Indien er ruimte is in het reguliere programma. Is het mogelijk om op aanvraag films te vertonen, die normaal gesproken niet aan bod komen. De verschillende films behandelen onderwerpen als: de aanleiding voor de bouw van de stormvloedkering, het ontwerp, de voorbereiding, het bolscharnier, het dok, de natte werken, het bewegingswerk en de BOS/BES computer. Het is ook mogelijk de film aan te vragen waarin de hele bouwperiode, tot aan de officiële ingebruiksstelling in 1997, aan bod komt.

Zomerspeurtocht
Voor kinderen ligt er in het Keringhuis een speciale zomerspeurtocht klaar. Door goed in het informatiecentrum te kijken en te lezen kunnen de vragen van de speurtocht beantwoord worden. Als de speurtocht ingeleverd wordt, ligt er een kleine attentie klaar.

Ruimere openingstijden
Van 15 juni tot 15 september is het informatiecentrum op de doordeweekse dagen een uur langer geopend: van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen is het Keringhuis geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het restaurant is van ma. t/m vrij. tot 16.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie