Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste paal Donkervoort fabriek in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 28-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Donkervoort medewerkers slaan samen 1e paal voor nieuwe fabriek in Lelystad

(28 Juni 1999)

PERSBERICHT:

Op woensdag 23 juni 1999 hebben alle Donkervoort medewerk(st)ers samen met de familie Donkervoort de 1e paal geslagen voor de bouw van de nieuwe Donkervoort fabriek in Lely-stad.

Donkervoort Automobielen bv zal begin 2000 haar nieuwe onderkomen betrekken. De nieuwe fabriek wordt gebouwd op een perceel ter grootte van 13.000 m2 op het industrie-terrein Larserpoort, pal aan de A6. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 3.000 m2 en bestaat uit een fabrieksruimte en een daarvoor gelegen kantoren- en showroom complex. Het vooraanzicht bestaat uit een gebogen glazen pui van twee verdiepingen. De boven uitgestalde auto's zullen vanaf de A6 te zien zijn.

Van Loosdrecht naar Lelystad
De enige echt Nederlandse autofabrikant Donkervoort Automobielen bv bestaat inmiddels ruim 20 jaar. Ooit begonnen in het plaatsje Tienhoven zorgde een onstuimige groei voor de noodzaak om 15 jaar geleden te verhuizen naar Nieuw Loosdrecht. Daar zijn de laatste jaren rond de 60 sportwagens per jaar geproduceerd. Begin 2000 zal het nieuwe pand in Lelystad worden betrokken. Een pand waarin efficiënter kan worden gewerkt, doch waar het behoud van de waarden van traditioneel vakmanschap bij het met de hand bouwen van exclusieve, snelle sportwagens voorop zal blijven staan.

Twee modellen
De nieuwe bedrijfsruimte voorziet naast een efficiënter indeling en werkvolgorde, tevens in de mogelijkheid twee modellen naast elkaar te fabriceren. Deze modellen zijn de D8 met 4 cilinder Audi 1,8 liter 5V turbo motoren (in 150 en 180 pk weguitvoeringen en in 200 pk race uitvoering) en de geheel nieuwe D20 met de Audi 2,8 liter V6 motor in 220 en 260 pk versies. Uiteindelijk zullen rond de 250 auto's per jaar geproduceerd worden.

Werkgelegenheid
Momenteel werken 24 personen bij Donkervoort. Zodra alle bedrijfsonderdelen in het nieuwe pand te Lelystad zijn ondergebracht en met de productie van de D20 wordt begonnen, zal het aantal medewerk(st)ers rond de 35 personen moeten bedragen. De onderneming is dan ook volop op zoek naar ervaren vakmensen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie