Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 28-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 06/28/99

Persberichten 28 juni 1999/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Zondagavond rond 17.30 uur werd op de Oude Stadgracht een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een pand aan de Bilderdijklaan in Eindhoven. De buit, een beeldje, is nog niet teruggevonden. De man is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
§ Zondagavond om 20.00 uur werd op de Hoogstraat een 33-jarige Eindhovenaar bekeurd voor het autorijden onder invloed. De man blies bij de controle 1 ?.
§ Op de A67, parkeerterrein Meelakkers, is maandagmorgen om 2.25 uur een 29-jarige man uit Panningen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man had om 1.15 uur op het Stationsplein in Eindhoven een rijverbod van 4 uur gekregen, omdat hij gedronken had en wilde gaan rijden. Bij een controle op het Stationsplein bleek de man met zijn auto weg te zijn. In samenwerking met de collega's van Cranendonck kon de man achterhaald worden. De uitslag van de ademanalyse was 1,4?. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhovenaar : Drugshandelaar aangehouden
Zondagavond rond 22.00 uur werd door de politie op de Leenderweg een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle troffen agenten 50 gram cocaïne en een groot geldbedrag bij de man aan. Het geld en de drugs werden in beslaggenomen en de man werd aangehouden Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Later op de avond deed de politie huiszoeking in de woning van de aangehouden Eindhovenaar. Daar vonden de agenten een geladen revolver, enkele patronen en 1, 5 kilogram cocaïne en 500 gram marihuana. Het wapen en de drugs zijn inbeslaggenomen. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Autoinbreker aangehouden
Zondagavond om 23.05 uur is op de Van Brakelstraat een 35-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De man werd betrapt terwijl hij in een geparkeerde auto zat en bezig was de autoradio eruit te halen. Van de auto was een ruit ingeslagen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Autoinbrekers bedreigt eigenaar
Op de Dommelstraat is zondagavond om 23.40 uur een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die avond ingebroken te hebben in een auto. Die auto stond op de Dommelstraat en de eigenaar, een 28-jarige Helmonder betrapte de inbreker en ging er achter aan. Hij kon hem echter niet achterhalen. Later op de avond zag hij de inbreker weer en hij vroeg zijn geld (f 100,=) en een gsm-telefoon terug. De inbreker bedreigde hem met een mes. De auto-eigenaar overblufte de man en hield hem aan. De politie nam de verdachte over. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Handgranaat ontploft
Maandagmorgen rond 01.00 uur is op de achterplaats van een woning aan de Ary Schefferstraat een explosief ontploft. De bewoner werd rond die tijd wakker van een harde knal. Aan de achterkant van de woning waren twee ruiten stuk en een tuinmeubelset die daar stond opgesteld werd volledig vernield. Uit het onderzoek van de technische recherche is gebleken dat het explosief een handgranaat betreft. De bewoner en de politie tasten nog volledig in het duister omtrent het motief van deze daad. De politie van het stadsdeel Tongelre onderzoekt de zaak.

Informatie : Pieter van Hoof / Tini Gilsing tel. 040 2330960

Berichten uit Helmond

Helmond: CONVENANT TOELATINGSBELEID HORECA HELMOND Op maandag 5 juli wordt omstreeks 13.00 uur in het Kasteel Raadhuis aan de Kasteellaan te Helmond een convenant ondertekend. De volgende partijen zullen aanwezig zijn:
1. Gemeente Helmond (vertegenwoordigd door burgemeester W.J.W.M. van Elk)
2. Politie Brabant Zuid-Oost
3. Justitie
4. Horeca Havenweg / Steenweg
5. Het jongerenmeldpunt artikel 1.
Het convenant regelt het toelatingsbeleid voor de verschillende horecagelegenheden. Naast de regeling is er een klachtenprocedure opgesteld. Ook zijn er afspreken gemaakt mbt bestuursrechtelijke - en strafrechtelijke maatregelen indien er gehandeld wordt in strijd met het toelatingsbeleid. De media zijn van harte welkom om bij de ondertekening van het convenant aanwezig te zijn. Indien U van deze gelegenheid gebruik wenst te maken wordt U verzocht om dit van tevoren even door te geven aan de politievoorlichters. Tel 0492-561360.

Helmond: Diefstal fietsen
Op zondagmiddag om 17.35 uur zijn op de Kluisstraat twee mannen, 29 en 30 jaar, uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor hadden zij nabij de Ameideflat twee fietsen gestolen. Aan de hand van de opgegeven signalementen konden de verdachten worden aangehouden. De fietsen werden op aanwijzing van verdachten aangetroffen in een brandgang aan de Hemelrijksestraat. Verdachten zijn voor verhoor ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Aanhoudingen na aanrijding
Op zondagavond om 23.20 uur is op de Heistraat een 28-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij zat daar op de passagierszitting van een auto, waarmede even daarvoor een aanrijding was veroorzaakt op de Heistraat. Aan de ter plaatse gekomen politie vertelde de vrouw de bestuurster van de auto te zijn. Een man die zich bij de auto ophield liep snel weg richting Blinkertsestraat. Uit een ingesteld onderzoek kon kort daarna in zijn woning aan de Karel Raijmakersstraat de 30-jarige Helmonder worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Vals geld
Twee onbekende mannen hebben vanmiddag omstreeks 14.00 uur, geprobeerd om met een vals biljet van 100 gulden, te betalen. Dat gebeurde nadat de mannen met enkele goederen bij de kassa kwamen van een winkel aan de Engelseweg. Bij controle met een UV-lamp zag de winkelbediende dat het om een vals biljet ging. De mannen betaalden vervolgens met ander geld en verlieten het pand.

Helmond: Schennis
Een 16-jarige Helmondse is vanmorgen omstreeks 09.15 uur, geconfronteerd met een schennispleger. Vanaf het Nieuwveld liep het slachtoffer over een paadje, toen er een man haar aanriep. De man had zijn geslachtsdeel uit zijn broek hangen. De man ging naast zijn slachtoffer lopen en kneep haar in de billen. Op de Nachtegaallaan aangekomen, liet de man de vrouw gaan. Het signalement van de man, die uit een blauwe personenauto was gekomen is: leeftijd 40 - 50 jaar; getint uiterlijk, ongeveer 1.75 - 1.80 meter; donker zwart haar. De man was

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie