Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Koster vijfde in Barber Dodge Pro Series

Datum nieuwsfeit: 28-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Koster vijfde in titelstrijd

Cleveland, 28 juni 1999. De vijfde ronde in de Barber Dodge Pro Series op het vliegveldcircuit van Burke Lakefront eindigde voor Sepp Koster met een twaalfde plaats. De race werd gewonnen door de Braziliaan Rossoni. In het kampioenschap van deze Amerikaanse formulewagenserie neemt Koster de vijfde positie in.

Tijdens de enige vrije training bleek de bolide van Koster zich zeer nerveus te gedragen. Gedurende de eerste kwalificatietraining bleek het euvel verholpen en werd een voorlopige derde starttijd gerealiseerd. In de tweede en beslissende tijdtraining ging het tot halverwege super. Sepp stond op de eerste startpositie. De temperatuur daalde echter spectaculair waarbij steeds snellere rondetijden door de deelnemers werden gerealiseerd. Ook door Koster. Tijdens zijn snelste ronde tot dat moment verloor concurrent Rossoni de controle over zijn wagen, kwam dwars te staan, Koster moest de Braziliaan ontwijken, ging door het gras en verboog zijn voorvleugel. Kwam wel tot zijn snelste ronde, maar naar later uit de computer bleek had de Nederlander toch 0,7 seconde verloren. Na het incident konden geen snellere rondetijden meer worden gerealiseerd. Een achtste startpositie was een te magere beloning. Op de startopstelling, vlak voor de race, werd Koster met een langzaam leeglopende band geconfronteerd. Snel werd een in de vorige wedstrijd reeds gebruikte band gemonteerd. De start van Sepp was prima. In de eerste bocht lag hij al zesde. "Toen bleek echter dat de auto helemaal niet goed stuurde," vertelde Koster. "Ik kampte met veel onderstuur en viel terug naar de achttiende plaats." Verbeten vocht Koster zich door deze teleurstelling heen en klom zelfs op naar de negende positie. Een oververhitting van de motor betekende echter vermogenverlies. Op de streep viel Koster terug naar de twaalfde finishplaats. In het kampioenschap staat de student nu op de vijfde plaats met 16 punten achterstand op de leiders. "Verleden jaar was het verschil na vijf races 37 punten. Dus wat dat betreft sta ik er beter voor. Heb ik de kansen op de titel nog in eigen hand," besloot hij zijn pechvolle weekeinde.

Uitslag 5e race Barber Dodge Pro Series, Cleveland (Ohio), Verenigde Staten van Amerika.

1. Rossoni (Bra), 32 ronden in 40:45.059 (159,65 km/uur); 2. Alexander (Zwi) op 6.182 sec.; 3. Simmons (VSta); 12. Koster (Ned). (de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 5 van de 12 races):

1. Simmons en Rossoni 61; 3. Moran Jr. (VSta) 59; 4. Bell (VSta) 55; 5. Koster 45.

Volgende wedstrijd: 11 juli, Road America, Elkhart Lake, Wisconsin (VSta). Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie