Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volkswagen Passat grijpt titel Zakenauto van het Jaar 1999

Datum nieuwsfeit: 28-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volkswagen Passat grijpt titel Zakenauto van het Jaar 1999

Amsterdam, 28-6-1999.

Een aantal uitstekende producten, waarop de Pon-organisatie een zeer uitgekiende marketingmix los heeft gelaten heeft er toe geleid dat de Volkswagen Passat tot de Zakenauto van het Jaar 1999 is verkozen. Goed luisterend naar de markt en de instelling van een levertijdenmanagement, waardoor de betrouwbaarheid sterk is toegenomen waren ingrediënten waarmee de Volkswagenimporteur en zijn dealers opdoemende problemen in de markt te lijf ging. Ook de lichtelijk hautaine opstelling die de Automobiel Management-jury in 1998 constateerde is verdwenen. Dit waren veel gehoorde opmerkingen tijdens de evaluatie van de harde cijfers die de verkiezing Zakenauto van het Jaar nu eenmaal kenmerken. Cijfers waarmee de onafhankelijke jury aan de slag ging en zijn waardeoordeel op baseerde.

De cijfers vertaalden de successtory van Pons Automobielhandel zelfs naar een nog nooit eerder voorgekomen drievoudig succes. In de kielzog van de Volkswagen Passat werden de Polo en Golf respectievelijk nummer twee en drie.

De dominante positie van de winnaar bleek in veel van de vaste criteria tot uiting te komen.

In de relatie aanschaffingswaarde/kilometerkostprijs was het de Passat die de lijst van 89 modellen aanvoerde. De Mercedes A-klasse zat als enige de Passat hier op de hielen. De Audi A3 ging met de derde plaats strijken terwijl de VW Polo het succes van de mannen en vrouwen uit Leusden en de dealers in den lande vervolmaakten.

In de parameter marktaandeel in de zakelijke markt zijn het wederom de Passat, Polo en Golf die de lijst aanvoeren. Vierde was hier de Opel Corsa. Grote waardering sprak de jury hier uit voor de Jeep Cherokee.

Dit model heeft een marktaandeel dat ver boven de verwachting ligt en de jury waardeerde dit dan ook met een vijfde plaats.

De cijfers voor de waardering van de kwaliteit van de importeur/dealerorgnisatie weerspiegelen eens te meer dat Pon een zeer aansprekende filosofie heeft. Passat, Polo, Golf, Audi A3 en Audi A8 bezetten hier de eerste vijf plaatsen. Na de Mercedes-organisatie is hier ook grote waardering uitgesproken voor de Louwman & Parqui-mensen. Zowel de Starlet als de Corolla bevinden zich beiden binnen de top tien wat voor de importeur/dealerorganisatie een duidelijke derde plaats in deze waardering tot gevolg had.

Ìn de beoordelingscategorie volledigheid van het programma geeft een gedeelde eerste plaats te zien van de Mercedes E-klasse, Opel Vectra en Ford Mondeo. Wederom niet ver weg de Passat en de Golf, die samen met de Renault Megane Hatchback de tweede plaats delen.

Op het criterium comfort, rijeigenschappen en veiligheid staat de Audi A8 fier aan kop. Deze luxe wagen wordt op de voet gevolgd door de BMW 5- en 7-serie, die samen de tweede plaats bezetten. De Mercedes E-klasse en de Jaguar XK8 delen gezamenlijk de derde plaats. De zware vertegenwoordiging van de E- en de F-categorie autos is iets dat men hier mag verwachten. In deze top tien zien we echter ook de Alfa 156 opduiken en daar is ie weer, de Polo.

In de categorie uitstraling zien we een stijlvolle stoet langsparaderen, met voorop de Jaguar XK8, kort daarop gevolgd door de Alfa 156 en de BMW 5-serie. Vierde is hier de volledig gefacelifte en onverslijtbare Renault Espace. De Land Rover Range Rover geeft niet alleen de stijl aan in zijn klasse, maar doet het overall ook uitstekend door op de vijfde plaats te parkeren. Het eindoordeel van de juryleden bundelt en onderstreept dit jaar als geen ander de leidende positie van Volkswagen. De bewerking van de particuliere importeur Pons Automobielhandel met de juiste ingrediënten hebben dit jaar tot klinkende resultaten geleid. Zo mag en kan het eindoordeel in de AM Zakenauto van het Jaar geen grote verrassingen opleveren. Een praktijkprijs waarmee de terechte winnaar Volkswagen Passat zich een jaar lang mag tooien.

De onafhankelijke jury bestaat uit:

mevrouw H. Hemmes, freelance autojournaliste en de heren H.E. Fiere van AMEV Interlloyd, J.J.W.M. Huijsmans van TOP Lease, A.J.H. de Jongh van 3M Nederland, R.J. van Kempen van Van+Van Publiciteit, R. Klinkert van Lease Plan Nederland, R.J. Koopal van CW Lease, H.J. Lubbers van Fleet Knowledge, D.R.O. Navest van Delta Lloyd, freelance autojournalist W.H.J. Oude Weernink, W.K. Tapvan de VNU en P.P.M. Wortelboer van Interleasing Nederland. Voorzitter van de jury is hoofdredacteur Automobiel Management P. Brouwer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie