Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RegelRecht Apeldoorn succesvol verlopen

Datum nieuwsfeit: 29-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Persberichten naar overzicht


RegelRecht succesvol verlopen
Evenals in de voorgaande drie jaar zijn er dit jaar in het kader van de actie Regel Recht een groot aantal aanvragen binnengekomen. Voor de 100 gulden-regeling kwamen 6.600 aanvragen binnen. De 150 gulden-regeling is ruim 1.300 keer aangevraagd. Bijna 1.400 mensen hebben een aanvraag ingediend voor de vergoeding van het bibliotheekabonnement. De krant voor ouderen blijkt een groot succes. Bijna 2.700 ouderen (65+) maken inmiddels gebruik van het jaarabonnement op een krant naar keuze voor maar 100 gulden.

De actiemaanden voor RegelRecht 1999 zijn achter de rug. Het RegelRechtloket is op 1 juni gesloten en de aanvragen zijn verwerkt. Het RegelRechtloket is minder druk bezocht dan voorgaande jaren. Ook zijn er dit jaar minder telefoontjes met vragen aan medewerkers binnengekomen. Het is duidelijk dat iedereen inmiddels vertrouwd is met de verschillende mogelijkheden van RegelRecht en dat men de weg ernaar prima weet te vinden.
Gedurende de rest van 1999 kunnen aanvragen voor RegelRecht schriftelijk worden ingediend bij RegelRecht Gemeente Apeldoorn, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn.

RegelRecht op een rij
In het kader van het armoedebestrijdingbeleid kent Apeldoorn sinds 3 jaar de actie RegelRecht. RegelRecht biedt mensen met een minimuminkomen of net iets meer een extra financiële bijdrage van de gemeente. Er zijn vijf verschillende regelingen: de 100 gulden-regeling om een dagje uit te gaan, de 150 gulden-regeling om iets extras voor de kinderen te doen, de 500 gulden-regeling voor vervanging van de huisraad, de vergoeding van het bibliotheekabonnement en, nieuw dit jaar, het krantenabonnement voor 65+ers voor 100 gulden per jaar.
Kenmerkend voor de actie is dat de bijdragen snel en eenvoudig, zonder ingewikkelde regels en lange procedures, naar de mensen toe gaan.


Meer informatie over dit persbericht is verkrijgbaar bij ing. R. Scholten, woordvoerder van de Gemeente Apeldoorn. Dhr. Scholten is bereikbaar op nummer (055) 580 13 63 of (06) 51 52 64 57.


© 1999, Gemeente Apeldoorn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie