Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Haarlem verhoogt tegemoetkoming studiekosten

Datum nieuwsfeit: 29-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Gemeente Haarlem verhoogt tegemoetkoming studiekosten

Ouders of verzorgers die van een minimuminkomen rondkomen, kunnen een tegemoet-koming aanvragen voor de studiekosten van hun kind of kinderen. Deze tegemoetkoming is er voor kinderen tussen de 12 en de 18 jaar die naar het voortgezet- of vervolgonderwijs gaan. In vergelijking met vorig studiejaar is de tegemoetkoming verhoogd.

Vorig jaar ontvingen de ouders of verzorgers een standaard bedrag van 250 gulden per kind. Dit jaar is dat 300 gulden voor kinderen die naar het voortgezet- of vervolgonderwijs gaan. Omdat uit onderzoek van het NIBUD is gebleken dat de studiekosten van kinderen die studeren aan het (middelbaar) beroepsonderwijs aanzienlijk hoger zijn, is de tegemoetkoming voor deze groep aanzienlijk verhoogd. Ouders of verzorgers waarvan het kind naar het (middelbaar) beroepsonderwijs gaan ontvangen 850 gulden.

Wanneer de opleiding niet in Haarlem gevolgd kan worden, kan men reiskostenvergoeding aanvragen. Voorwaarde is wel dat er minimaal 10 kilometer afstand is tussen het centrum van Haarlem en het centrum van de plaats waar de school staat.

Hoe kan men de tegemoetkoming aanvragen?

Ouders of verzorgers die vorig jaar de tegemoetkoming ontvingen en klanten van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Haarlem, hebben inmiddels een bericht ontvangen over de tegemoetkoming. Als men de tegemoetkoming voor het eerst aanvraagt, kan men gebruik maken van een aanvraagformulier. Dit aanvraagformulier ligt bij de balie van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij het Gemeentelijk Publieksinfocentrum aan de Grote Markt. Voor de reiskostenvergoeding en voor de aanvraag van de tegemoetkoming van studenten aan het (middelbare) beroepsonderwijs moeten alle aanvragers bij de aanvraag een schoolverklaring inleveren.

29 juni 1999

persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie