Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 29-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven / Helmond 06/29/99

Persberichten 29 juni 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Tasjesroof
Een 28-jarige vrouw uit Eindhoven is maandagavond rond 22.15 uur op de Pastoor Petersstraat beroofd van haar handtas. De vrouw kwam samen met haar man vanaf de Kruisstraattunnel toen een achterop komende fietser de handtas van haar schouder trok. De vrouw en haar man zijn nog achter de dader aangerend maar hij wist via Nieuwe Fellenoord te ontkomen. In de handtas van het slachtoffer zat haar portemonnee met enkele tientjes en een fotocamera.

Eindhoven: Getuigen houden parkeermeterkraker aan. Twee mannen uit Geldrop hebben maandagavond rond 23.15 uur op het Stratumseind een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De twee zagen de man op de Bilderdijk bezig met het legen van parkeermeters. Ze volgden de man en waarschuwden de politie. Op het Stratumseind hielden ze de man aan en droegen hem over aan de politie. Bij de fouillering door de politie van de aangehouden Rotterdammer werd een sleutel gevonden waarmee de parkeermeters geopend kunnen worden. De Rotterdammer is ingesloten.

Eindhoven : Geweldplegers aangehouden
Maandagmiddag zijn in de Veelakker in Eindhoven een 13-jarige jongen en een 38-jarige man , beiden uit Eindhoven aangehouden. De twee bedreigden een bewoonster in die straat. De 38-jarige had daarvoor een honkbalknuppel meegenomen en de jongen was in het bezit van twee messen. De twee wilden zo een oude vete beslechten. De oudste van de twee is in verzekering gesteld. De jongen is na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond : Snelheidscontroles
Maandagmiddag en -avond zijn in Helmond door de politie drie snelheidscontroles uitgevoerd.
In de Wethouder Ebbenlaan werden tussen 12.45 uur en 14.45 uur 1090 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 60 automobilisten bekeurd en de hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 72 km/u. Op de Bakelsedijk werden tussen 15.15 uur en 17.15 uur 508 voertuigen gecontroleerd waarvan er 128 een bon kregen. Daar was de hoogste snelheid 90 km/u i.p.v. de toegestane 50 km/u.
Maandagavond werd tussen 18.00 uur en 19.30 uur gecontroleerd op de Uiverlaan. Van de 783 gecontroleerde voertuigen kregen er 95 een bekeuring en de hoogste snelheid in de straat bedroeg 85 km/u.

Helmond: Autodief aangehouden
Dinsdagmorgen rond 01.15 uur is op de Akkerweg in Helmond een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had kort daarvoor een gestolen auto gesignaleerd waarvan de bestuurder er bij het zien van de politie vandoor ging. De agenten vonden de auto op een oprit van een woning terug en de Eindhovenaar was daar direct in de buurt. Hij werd aangehouden en ingesloten. De auto bleek in Eindhoven te zijn gestolen.

Informatie : Pieter van Hoof tel. 040 2330960

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie