Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen SP gevolgen Betuwelijn voor padden en salamanders

Datum nieuwsfeit: 29-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

Vragen van het lid Poppe (SP) en van der Steenhoven (GL) aan de minister van LNV over de gevolgen van de aanleg van de Betuwelijn voor rugstreeppadden en kamsalamanders


29-06-99 Vragen van het lid Poppe (SP) en van der Steenhoven (GL) aan de minister van LNV over de gevolgen van de aanleg van de Betuwelijn voor rugstreeppadden en kamsalamanders


1.

Is de gang van zaken strijdig met de Conventie van Bern en de uitwerking van deze conventie voor Nederland, te weten art.24, lid 1, van de Natuurbeschermingswet?


2.

Bent u van mening dat een uitspraak van de rechter in kort geding (Arnhem, 24 juni 1999) de Natuurbeschermingswet in een zo cruciale kwestie buiten werking kan stellen, nu door de uitwerking daarvan blijvende schade c.q. het uitsterven van diersoorten bewerkstelligd kan worden?


3.

Bent u bereid om deze vragen en de voorgaande te beantwoorden voor de feitelijke werkzaamheden starten, c.q. te bevorderen dat de werkzaamheden niet eerder starten dan na beantwoording van deze vragen?

Ingediend, 29 juni 1999, 14:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie