Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 29-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: overval hoofdpostkantoor Coolsingel

Vrijdag 11 juni, even voor 09.30 uur, werd het hoofdpostkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam overvallen. De dader kwam binnen door de ingang aan de Meent. Hij liep naar de rij loketten en griste vanachter de balies twee blauwe geldkoffers mee, met een aanzienlijk geldbedrag erin. Toen het personeel het in de gaten kreeg trok de man een wapen. Met de twee koffers nam hij weer de uitgang aan de Meent.

Buiten stond de tweede dader met een motorfiets op hem te wachten. In de Vriendenlaan, op nog geen kilometer van het postkantoor, werd de motorfiets verruild voor een auto, een donkergrijs of zwart middenklasse model met als eerste letter een Z en de cijfers 84 in het midden, dus mogelijk een oud model. Opvallend was dat ze vlak voor ze in de auto stapten beiden een pruik opzette. De motorfiets werd achtergelaten. Het was een rood-zwarte Honda met kenteken MF-45-ZT en bleek gestolen te zijn vanaf de Brugakker in Zeist in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei. De auto was mogelijk van de daders zelf of van familie.

Signalement daders:
Dader 1: blanke man; ong. 1.80 m. lang; kaalgeschoren. Tijdens de overval was zijn hoofd vermomd. Hij droeg volgens getuigen een blauw trainingspak, dat hij vermoedelijk later ergens heeft uitgetrokken en weggegooid. Op de bewakingsvideo leek het eerder alsof hij een licht soort zeiljack droeg.

Dader 2: man met blanke of licht getinte huidskleur; ong. 40 jaar oud;
1.65-1.70 m. lang; normaal postuur; kort zwart haar en een snor. Hij droeg een zwart sportjack en een helm. Tijdens de overval is hij niet bij het postkantoor binnen geweest. Door de vele verwisselingen van haardossen en hoofdbeschermingen is het mogelijk dat dader 1 bij de motor stond en dader 2 in het postkantoor was.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van het gegeven signalement?
- Wie heeft de rood-zwarte Honda motorfiets MF-45-ZT zien rijden in de periode tussen zondag 17 mei en vrijdag 11 juni, mogelijk in combinatie met de daders?

- Heeft iemand het mogelijk blauwe trainingspak gevonden of evt. een licht zeiljack?

- Heeft iemand één of twee blauwe geldkoffers gevonden?
- Wie heeft in algemene zin informatie over deze overval op vrijdag 11 juni op het hoofdpostkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Tel: 0800 - 61 03 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie