Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening nieuwe penitentiaire inrichting Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE JUS

www.justitie.nl

JUST: opening nieuwe PI Nieuwegein

Wim Kok
070 370 7266

3810

29.06.1999

OPENING NIEUWE PENITENTIAIRE INRICHTING NIEUWEGEIN

Op 30 juni 1999 wordt de nieuwe penitentiaire inrichting door de directeur-generaal Preventie Jeugd en Sanctiebeleid drs. M.A.C. Galesloot MBA, namens de Minister van Justitie, in Nieuwegein geopend. De inrichting biedt plaats aan 336 gedetineerden, 168 mannen en 168 vrouwen. Met de opening van deze inrichting komt een eind aan het intensieve bouwprogramma van de afgelopen jaren. Met deze extra vrouwencapaciteit is er ook voor deze categorie voldoende celcapaciteit beschikbaar.
De bouw is een variant op de eerder in gebruik genomen inrichting in Zoetermeer. Het gebouw staat op een industrieterrein .de Liesbosch. en is door de bouw van een brug over het Merwedekanaal goed bereikbaar. Deze brug wordt de burgemeesters van Nieuwegein en Utrecht, voorafgaand aan de opening van de penitentiaire inrichting in gebruik genomen.

---------

29 jun 99 10:34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie