Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Herfkens bezoekt Kosovo

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE BZ/OS

www.os.minbuza.nl

MIN OS: Mededeling aan de redacties:Minister Herf

Samen met haar Duitse collega Wieczorek-Zeul bezoekt minister Herfkens voor Ontwikkelingssamenwerking morgen -woensdag 30 juni- Kosovo. Gezamenlijk willen de bewindslieden zich laten informeren over de (humanitaire) situatie ter plekke en overleg voeren over de wederopbouw.

Het programma ziet er -onder voorbehoud- als volgt uit. Minister Herfkens vertrekt morgenochtend vanuit Nederland naar Frankfurt om vervolgens samen met minister Wieczorek-Zeul door te reizen naar Skopje. Omstreeks 10.30 uur landen beide bewindslieden in de Macedonische hoofdstad. Aansluitend wordt doorgereisd naar Prizren waar om 11.00 uur gesprekken met Duitse en Nederlandse commandanten op de agenda staan en een rondetafel met Kosovaren, Serven, niet-gouvernementele organisaties en UNHCR. Ook wordt om 13.00 uur een plaatselijk ziekenhuis met Kosovaarse en Servische patiënten bezocht.

Om 14.30 uur reizen beide bewindslieden door naar Pristina waar wordt gesproken met Vieira de Mello, de ad interim Speciale Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties in Kosovo. Om 16.00 uur keren beide bewindslieden terug in Skopje en is voorzien in een gesprek met vertegenwoordigers van de Macedonische regering. Om omstreeks 17.45 uur vliegt minister Herfkens via Bonn naar Nederland.

Vanuit Nederland bestaat geen mogelijkheid tot meevliegen met minister Herfkens. Geïnteresseerde media wordt verzocht hun vertegenwoordigers in Kosovo op de hoogte te stellen. Journalisten in Skopje (en Kosovo) kunnen zich voor inlichtingen over het programma en vervoer melden bij Michael Stibbe van de Nederlandse ambassade in Macedonië -tel. 00-389- 91-129319 (tel. ambassade), 00-389-70252508 (portable) of 00- 389-91-129309 (fax ambassade).De ambassade probeert vanuit Skopje vervoer naar Kosovo te regelen.

Media in Nederland kunnen voor meer informatie over het programma contact opnemen met Didier Seroo van de Directie Voorlichting Ontwikkelingssamenwerking, 070-3485983 (tel. Directie voorlichting) of 06-53675906 (portable).

29 jun 99 16:52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie