Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

3Com president geeft visie op nieuwe netwerkontwikkelingen

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht 3Com Benelux

3Com president Bruce Claflin geeft visie op nieuwe netwerkontwikkelingen

Convergentie en hoge bandbreedte scheppen nieuwe mogelijkheden

Maarssen / Brussel, 29 juni 1999 - "Netwerken zullen binnenkort net zo normaal zijn als elektriciteit. En net zo onmisbaar, toegankelijk, betaalbaar en eenvoudig in gebruik als het huidige telefoonnet." Dat verklaarde Bruce Claflin, President en Chief Operating Officer van 3Com, tijdens een toespraak op CAMP Expo '99 in het Amerikaanse Rosemont.

In zijn toespraak merkte Claflin op dat het realiseren van nieuwe niveaus van persoonlijke informatietoegang grotendeels afhankelijk zal zijn van de opkomst van geconvergeerde netwerken. Claflin: "Dergelijke netwerken integreren spraak, data en video, bieden belangrijke kostenbesparingen en maken een verscheidenheid aan nieuwe toepassingen mogelijk, zoals e-commerce, teleleren, intelligente call-centers en zelfs het verlenen van medische zorg op afstand."

Geconvergeerde netwerken
Claflin legde uit dat de nieuwe toepassingen die door deze geconvergeerde netwerken worden ondersteund, mensen in staat stellen real-time samen te werken, te leren en zaken te doen, onafhankelijk van tijd en plaats. Daarmee realiseren bedrijven belangrijke concurrentievoordelen en komen nieuwe manieren om zaken te doen binnen handbereik. "Geconvergeerd netwerken zijn niet iets van de toekomst, maar van vandaag. Bedrijven passen de technologie nu al toe om zowel kostenbesparingen te realiseren als concurrentievoordelen te behalen", aldus Claflin. "Widener University bijvoorbeeld gebruikt een 3Com netwerk voor snelle en eenvoudige toegang tot bibliotheek, CD-ROMs en webdatabases. Bovendien wordt al het spraakverkeer over dit netwerk afgehandeld."

Bandbreedte
Nadat Claflin nog enkele andere opkomende technologieën de revue liet passeren, waaronder VoIP (Voice over Internet Protocol), LAN-telefonie en Internet-toegang met behulp van handheld organizers, besprak hij de potentiële impact van breedband-toegang. Deze technologie maakt het mogelijk dat meerdere signalen de bandbreedte van één medium delen, waardoor de overdracht van bijvoorbeeld spraak, data en videosignalen over één transportkanaal (zoals kabel of telefoonlijn) kan lopen. "Zowel kabel als DSL (digital subscriber line) maken snelle Internet-toegang betaalbaar voor zowel consumenten als kleinzakelijke bedrijven", lichtte Claflin toe. "Dankzij de snel toenemende beschikbaarheid ontstaat voor kabel en DSL-modems een zeer aantrekkelijke groeimarkt."

ADSL en G.lite standaard
3Com maakte eerder bekend dat de 3Com ADSL-producten die de G.lite standaard ondersteunen probleemloos samenwerken met centrale apparatuur en G.lite-platforms van diverse andere fabrikanten, die samen goed zijn voor 90 procent van de verwachte wereldwijde G.lite-markt. In april van dit jaar maakte 3Com al bekend dat haar CMX kabelmodem door CableLabs gecertificeerd was en derhalve kan samenwerken met gecertificeerde kabelmodems en systemen van andere leveranciers.

Over 3Com
Met meer dan 200 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft 3Com Corporation meer mensen aangesloten op informatiebronnen dan enige andere netwerkleverancier. 3Com levert innovatieve netwerkoplossingen en informatietoegangsproducten voor grote en kleine bedrijven, telecomaanbieders en network service providers, PC-fabrikanten en consumenten. 3Com. More connected. 3Com onderhoudt websites op www.3com.nl en www.3com.be.

Voor meer informatie:
Hinke de Koning Communicatie
Tel. + 31 (0) 187 470 233
(hinke@dekoningcom.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie