Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersmaatregelen Amersfoort uitgevoerd voor bouwvak

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

30 juni 1999

Verkeersmaatregelen uitgevoerd voor bouwvak

Automobilisten die de route Ringweg Kruiskamp, Ringweg Koppel, Industrieweg nemen, krijgen deze zomer te maken met een verbeterde groene golf. Dit is een van de maatregelen die het college van burgemeester en wethouders voorstelt aan de gemeenteraad om de verkeerscirculatie in de stad te verbeteren en files te voorkomen.

De serie ringwegen, ook wel bekend als Binnenring Noord, is de route voor het doorgaand verkeer dat vroeger de Stadsring gebruikte als doorgaande route. Nog steeds weten veel automobilisten niet dat zij op de ringwegen te maken krijgen met een zogeheten groene golf. Deze wordt nu op verschillende punten verbeterd. Ook de regeling op het kruispunt van de Holkerweg/Zielhorsterweg met de ring loopt vanaf eind juli mee in de regeling, zodat het verkeer zo soepel mogelijk kan doorrijden van de Hogeweg tot de Amsterdamseweg.

Effecten op Stadsring
De maatregelen zijn het gevolg van uitgebreid onderzoek door de gemeente. Daarbij is uiteraard ook gekeken naar de effecten van de huidige maatregelen op de Stadsring. Het onderzoek heeft op de Stadsring geleid tot een aanpassing van de verkeerslichtregelingen bij de kruispunten waardoor het verkeer vlotter kan doorrijden. Wie echter ook in de spits wil opschieten, kan beter de Binnenring Noord gebruiken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie