Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

f 85.000,- voor trainingscentra in Friesland

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

f 85.000,- voor trainingscentra

Gedeputeerde Staten hebben vandaag een bijdrage van maximaal 25.000,- beschikbaar gesteld voor het "Trainingscentrum bloembollenteelt":
12.500,- voor 1999 en een zelfde bijdrage voor het jaar 2000. Daarnaast een bijdrage van twee maal 30.000,- (1999 en 2000) voor het "Trainingscentrum voor innovatieve kasteelten". De bijdragen zijn aangevraagd door de Stichting Tuinbouwproject Friesland.

Gedeputeerde Staten zijn van mening dat de trainingscentra een grote bijdrage leveren aan het stimuleren van de glastuinbouw en de bloembollenteelt in het Noorden. De versterking van de sectoren is ook een van de speerpunten van het SNN-beleid, verwoord in 'Kompas op de Toekomst'. De bijdrage van de provincie Fryslân is afkomstig uit het SEB-budget Land en Tuinbouw (Sociaal Economisch Beleid), bedoeld voor onder andere initiatieven die de werkgelegenheid bevorderen, dan wel de inkomsten op een hoger peil brengen.

Bloembollenteelt
In het trainingscentrum in gemeente de Marne (Noord-west Groningen) worden Friese en Groninger akkerbouwers omgeschoold tot bloembollentelers. Een project dat in het centrum uitgevoerd wordt door AOC-Noord, AOC-Friesland, Stichting Tuinbouwproject Friesland en de Coöperatieve Bond voor Agrarische Bedrijfsverzorging (CBAB).

Kasteelten
Het trainingscentrum voor de innovatieve kasteelten is in Buitenpost gevestigd. Startende en doorstartende ondernemers kunnen een tweejarige opleiding volgen tot zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie