Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NCD-Commissie werkt aan optieregelingen

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NCD

NCD-Commissie werkt aan optieregelingen

Door een aantal in de publiciteit gekomen incidenten zijn optieregelingen van grote ondernemingen in opspraak gekomen. Het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen heeft daarom een commissie in het leven geroepen die meer helderheid moet verschaffen rond de mogelijkheden van optieregelingen. Binnen enkele maanden verwacht de commissie te komen met een handreiking voor commissarissen en directeuren.

Optieregelingen zijn een nog tamelijk nieuwe vorm van honorering van bestuurders en worden vastgesteld door commissarissen. De handreiking moet er toe leiden dat de beoogde doelstellingen van optieregelingen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd en ongewilde negatieve effecten worden vermeden.

De NCD-Commissie bestaat uit: prof. dr J.R. Glasz (voorzitter), hoogleraar Corporate Governance aan de Universiteit van Amsterdam en commissaris bij diverse ondernemingen; prof. drs C.A.J. Herkströter RA, voormalig president directeur N.V. Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij en thans hoogleraar Internationaal Management aan de Universiteit van Amsterdam; A.H. Lundqvist, algemeen directeur IBM Nederland N.V.; S.L.J. Graafsma RA, directeur KPMG Accountants; mr. M.R. Spaans, senior consultant Towers Perrin; mr. P.A.M. Witteveen, advocaat bij Trenité Van Doorne en drs. W.J. Bos, directeur NCD.


----------------------------------------------------------------------


-------------------------------------

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie