Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf locaties voor Groningse zorgvoorzieningen

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Vijf locaties voor zorgvoorzieningen
30 juni 1999
Het college van B&W van Groningen heeft op 22 juni een principebesluit genomen voor in totaal vijf nieuwe locaties voor zorgvoorzieningen in de stad. Het betreft een gebruikersruimte aan de Herebinnensingel, een experiment voor gecontroleerde heroïneverstrekking aan het Hanzeplein, een nachtopvang voor dak- en thuislozen aan de Eendrachtskade en het leer-/ werkproject van de AVG (Ambulante Verslavingszorg Groningen) aan de Mimosastraat. Het college wil het woontrainingscentrum vestigen aan de Schuitemakersstraat.
Hoewel de ervaring leert dat bovengenoemde voorzieningen geen overlast hoeven te veroorzaken wanneer er goede afspraken worden gemaakt met de buurt en de politie, kiest de gemeente er toch voor om de voorzieningen zorgvuldig in te passen in de wijken. Daartoe wil ze met de buurt 'spelregels' afspreken waaraan de voorzieningen moeten voldoen. De gemeente denkt daarbij aan het instellen van een begeleidingscommissie en aan het opstellen van huisregels voor de voorzieningen.
De betrokken inwoners, instellingen en bedrijven kunnen tussen 12 en 20 juli op inspraakavonden hun mening geven over de locatiekeuze en de voorgestelde 'spelregels'. Daarnaast is er schriftelijke inspraak mogelijk tot en met 28 juli.
Wethouder René Paas bespreekt het voorstel betreffende de te vestigen locaties, het inspraakverslag en de reactie van het college daarop met de leden van de raadscommissie MOZ op 16 september. Op 29 september neemt de Gemeenteraad hierover dan een besluit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie