Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friese subsidie voor voor project Stichting Soune Groun

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

f 60.000,- voor project Stichting Soune Groun

De Stichting Soune Groun heeft bij Gedeputeerde Staten subsidie aangevraagd voor het project Van Producent tot Consument, een impuls voor de verkrijgbaarheid en bekendheid van biologische producten op het Friese platteland. Gedeputeerde Staten hebben van een bedrag van 60.000,- toegekend.

Project
Doelstelling van het project is het vergroten van de vraag en het aanbod van biologische producten op het Friese platteland. De producten zijn op het platteland nu nog vrij moeilijk verkrijgbaar (slecht acht dorpssupermarkten hebben het in het assortiment opgenomen). Daarnaast is de onbekendheid met biologische producten nog groot, waardoor de consument hier nog vrij sceptisch tegenover staat.

Het project kent een aantal onderdelen, waaronder:
- verbeteren van de samenwerking tussen biologische boeren, verwerkers van biologische producten, groothandels en winkeliers;
- verbeteren van de samenwerking tussen de winkeliers van de dorpssupermarkten;

- het samenstellen van een service-boek waarin de opgedane kennis en ervaring verzameld wordt (en beschikbaar komt voor anderen).

Provinciale bijdrage
Gedeputeerde Staten stellen het bedrag van 60.000,- beschikbaar uit het budget Sociaal Economisch Beleid (SEB-budget); de biologische landbouw is een van de speerpunten van de Provincie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie