Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhoudssubsidie zeedijken Groningen niet verlaagd

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 30 juni 1999 Persbericht nr. 156

Onderhoudssubsidie voor zeedijken in de provincie groningen niet verlaagd

De onderhoudsbijdrage van het rijk voor zeedijken in de provincie Groningen blijft voor de komende jaren vrijwel op hetzelfde niveau als de voorgaande jaren, namelijk ruim f 1 miljoen. Volgens eerdere plannen zou de provincie Groningen er ruim f 400.000,-- op achteruit gaan.
De nieuwe verdeelsleutel voor de verdeling van de onderhoudssubsidie is vastgesteld door het Algemeen Bestuur van het Interprovinciaal Overleg.

De waterschappen in de provincie Groningen ontvangen voor het beheren en onderhouden van de zeedijken een onderhoudsbijdrage van de provincie Groningen. De provincie Groningen ontvangt de bijdrage van het rijk in het Provinciefonds en verdeelt deze bijdrage over de waterschappen die zeedijken beheren en onderhouden.

Door de inwerktreding van de Wet op de waterkering in 1996 is de lengte zeedijk die in aanmerking komt voor een bijdrage in de kosten van beheer en onderhoud met ca. 1000 km. toegenomen. De rijksbijdrage aan de provincies is landelijk met ingang van 1 januari 1998 met f 2,5 miljoen verhoogd. Hierdoor moest de verdeelsleutel voor de verdeling van de bijdrage over de provincies worden herzien.

In een eerste voorstel aan het Interprovinciaal Overleg voor een nieuwe verdeling van de onderhoudssubsidie over de provincies, zou de provincie Groningen er ruim f 400.000,-- op achteruit gaan. Deze achteruitgang was voor het provinciaal bestuur van Groningen niet aanvaaardbaar. Het zou namelijk betekenen dat de onderhoudsbijdrage voor de provincie Groningen nagenoeg gehalveerd zou worden.

Op voorstel van onder meer de provincie Groningen is vervolgens een nieuw onderzoek uitgevoerd naar een nieuwe verdeelsleutel voor de onderhoudsbijdrage. In dit onderzoek is een nieuwe verdeelsleutel ontwikkeld, waar alle provincies mee instemden en waardoor de bijdrage voor de provincie Groningen vrijwel op hetzelfde niveau blijft als de vorige jaren. Op jaarbasis wordt ruim f 1 miljoen aan de waterschappen uitgekeerd voor het beheer en onderhoud van de zeedijken.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie