Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bosal sponsort WK Zweefvliegen

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bosal

Glider nl_structuur_fotowit.gif (49 bytes) Bosal sponsort WK Zweefvliegen
De eerste keer dat de Wereldkampioenschappen zweefvliegen voor junioren worden georganiseerd is Bosal van de partij als een van de sponsors. Het zogenoemde Tulip Tournament wordt van 5 tot en met 24 juli gehouden op het vliegveld Terlet bij Arnhem.

Nog niet eerder werd een dergelijke groot evenement op het gebied van de zweefvliegsport gehouden. Voorheen was het juniorenkampioenschap een Europees toernooi, maar omdat de belangstelling vanuit de hele wereld steeds groter werd is besloten er een Wereldkampioenschap van te maken. Aan deze eerste WK nemen 72 piloten uit 20 landen deel.

Ze komen uit landen als Hongarije, Tsjechië, Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Zweden, Denemarken en Zuid Afrika. De sterkste teams zijn afkomstig uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland. Kortom uit vrijwel alle landen waar ook Bosal fabrieken of distributiecentra heeft gevestigd.

Hoewel het gaat om een juniorenkampioenschap zijn alle deelnemers toppers in hun nationale seniorenklasse en hebben zij meer dan 800 vlieguren op hun naam staan. Dat het junioren worden genoemd, heeft te maken met het feit dat ze allen nog geen 26 jaar oud zijn.

De wedstrijden gaan over een afstand van circa 300 kilometer. Door gebruik te maken van thermiek - kolommen opstijgende warme lucht - kunnen de zweefvliegtuigen snelheden tot 200 kilometer per uur bereiken in hun vlucht van de ene thermiek naar de andere.

Het feit dat zweefvliegers vaak afhankelijk zijn van een trekhaak om hun kostbare vliegtuigen in de aanhangers achter hun auto's veilig te vervoeren, is reden voor Bosal als leverancier van kwaliteitstrekhaken om deze unieke wedstrijden te ondersteunen. Daarnaast zijn het mondiale karakter van deze sport en feit dat dit wereldkampioenschap voor de eerste maal wordt gehouden uitstekende aanleidingen om de rol van Bosal als mondiale systeemleverancier voor de autobranche onder de aandacht te brengen.

Bosal zal op vliegveld Terlet prominent aanwezig zijn met spandoeken en vlaggen en een opblaasbare trekhaak van reuzenafmetingen. Het Bosal promotieteam zal op de openingsdag van het toernooi gratis trekhaakdoppen uitdelen aan iedere bezitter van een trekhaak.

Voor meer persinformatie kunt u bellen: 073 - 645 00 40 of met de persdienst van het
WK Zweefvliegen: 0570 - 62 95 19 / 06-53 38 12 52

(pbnlwk300699)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie