Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UNICEF helpt vluchtelingen uit Kosovo

Datum nieuwsfeit: 30-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNICEF helpt vluchtelingen uit Kosovo

Datum uitgave: 30-06-1999

UNICEF heeft met verschillende projecten in Albanië, Macedonië, Montenegro en Servië de vluchtelingen uit Kosovo geholpen, onder meer door de actie van de Samenwerkende Hulporganisaties, waar UNICEF Nederland deel van uitmaakt.

In Albanië volgden dankzij UNICEF alle 150.000 kinderen uit Kosovo basisonderwijs in tentscholen of al bestaande scholen. In Macedonië konden 16.000 kinderen uit Kosovo naar school in de vluchtelingenkampen en 16.000 naar al bestaande scholen. UNICEF stelde de tenten, schoolmaterialen en schoolmeubels beschikbaar en zorgde voor onderwijzers, die veelal zelf vluchteling waren.

Ook op het gebied van traumaverwerking boekt UNICEF vooruitgang. In Albanië hebben inmiddels 12.000 kinderen deelgenomen aan dit programma; in Macedonië 13.000 kinderen. UNICEF leidde honderden kleuterleidsters, onderwijzers en vrijwilligers op voor programmas voor traumaverwerking in de vluchtelingenkampen en daarbuiten.

UNICEF heeft ervoor gezorgd dat al 85% van alle kinderen in Albanië is ingeënt tegen mazelen en 77% tegen polio. In Macedonië zijn meer dan 7.000 vluchtelingenkinderen onder de vijf jaar gevaccineerd tegen zeven kinderziektes. Alle babys zijn gevaccineerd tegen tuberculose. UNICEF verstrekt in Albanië medicijnen en medische apparatuur aan lokale gezondheidscentra en aan particuliere organisaties zoals Artsen zonder Grenzen voor 250.000 vluchtelingen. In Macedonië zorgt UNICEF voor medicijnen en gekwalificeerde medici. Daarnaast stuurde en verspreidde UNICEF hulpgoederen, waaronder voeding, luiers, handdoeken, babypakketten, wasmiddel, tandpasta, watertanks, waterzuiveringsmiddelen, sanitair en kooksets.

In Montenegro verstrekte UNICEF onderwijsmaterialen en werkt samen met het Rode Kruis om kinderen die hun familie zijn kwijtgeraakt weer met hen te herenigen. UNICEF stelde verder hulpgoederen beschikbaar voor 70.000 vluchtelingen. In Servië worden hulpgoederen voor Servische kinderen verspreid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie