Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Summer in the City in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

SUMMER IN THE CITY

SUMMER IN THE CITY

DONDERDAG 1, VRIJDAG 2 en ZATERDAG 3 juli 1999

SUMMER IN THE CITY is een zomers- en muzikaal initiatief van de Stichting Promotie Den Haag, de Dr. Anton Philipszaal en Het Paard in Den Haag. Op drie locaties zal gedurende drie dagen een keur aan binnen- en buitenlandse artiesten aantreden in de Haagse Binnenstad. SUMMER IN THE CITY staat voor sonores de Cuba, latin, wereldmuziek, reggae, samba, ska, dance en heel veel zomer!

Donderdag 1 juli: Grote Markt

PLAZA GRANDE: SEPTETO NACIONAL (Cuba) support: Yakki Famirie (NL) Door het recente succes van Cubaanse groepen en artiesten als Buena Vista Social Club, Eliades Ochoa en Ibrahim Ferrer staat de Cubaanse Son muziek weer volop in de belangstelling. Son staat voor Afrikaanse ritmes en Spaanstalige teksten, diep geworteld in het bewogen koloniale verleden van Cuba. Septeto Nacional is één van de grondleggers van deze zo kenmerkende Cubaanse muziekstroming. Opgericht in 1927 door Ignacio Pineira, speelt dit gezelschap in wisselende samenstelling al meer dan zeventig jaar een mengeling van traditionals en meer eigentijdse Son-varianten. Het Rotterdamse Yakki Famirie, dat vanavond het voorprogramma zal verzorgen, is één van de weinige overgebleven marron kasekogroepen. De formatie is opgericht in 1987 en speelt aleke kaseko. De meer traditionele vorm van kaseko die vooral in het pre-radio tijdperk werd uitgevoerd op feesten in Suriname. Deze tienmans-formatie mag zich verheugen op een gestaag groeiende populariteit en behoort momenteel tot één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Surinaamse muziek in binnen- en buitenland.
Aanvang: 20.00 . toegang gratis

vrijdag 2 juli Het Paard

CASA LATINO: SKAFERLATINE (Fr.) en SIN PALABRAS (Fr./Cuba) Ska, reggae, afro-cubaanse ritmes en hedendaagse dancebeats zijn de muzikale ingrediënten van de concerten die Skaferlatine en Sin Palabras vanavond in het Paard verzorgen.
Het uit Metz (Frankrijk) afkomstige 5-koppige gezelschap van Skaferlatine staat garant voor een opzwepende mix van ska, reggae en easy listening popsongs. Dit alles overgoten met een pittig latijns-amerikaanse saus. Kortom, een originele mix met een hoog dansbaarheidsgehalte.

Het rondom DJ Jean-Claude Gué gebouwde collectief Sin Palabras heeft zichzelf als doel gesteld afro-cubaanse beats te integreren in de hedendaagse dance. En gezien de lovende kritieken in de Nederlandse muziekpers, gaat ze dat goed af. Met een DJ, een zanger, twee zangeressen en twee Cubaanse percussionisten geeft dit collectief alvast een kijkje in de muzikale keuken van het jaar 2000. zaal open: 20:30 . aanvang: 21:00 . entree: ü 17,50 vv (kaarten verkrijgbaar bij ticketservice, de bekende voorverkoopadressen en tijdens openingstijden aan de zaal)

(nachtprogramma)
SKANK AROUND SAMBA SYSTEM (NL) café live: PASQUALI DI BANG (Fr.) Aansluitend op de concerten kan er in de grote zaal van het Paard tot diep in de nacht gedanst worden met de Amsterdamse DJ's van Skank Around Samba System. Voor de liefhebbers van live muziek staat verder nog een nachtconcert in het café op het programma van de Franse funk/crossover groep Pasquali Di Bang. Nooit van gehoord? Kan kloppen, maar als wij zeggen Mano Negra, dan weten de kenners genoeg! aanvang 24.00 . entree: ü10,- (geen voorverkoop)

zaterdag 3 juli: Dr. Anton Philipszaal

VILLA ORIENTAL: YULDUZ USMANOVA (Oez.) en HASAN BAND (NL) "In het verleden werd ze ook wel 'de Madonna van Oezbekistan' genoemd. Ze is mooi, ze is eigenzinnig en ze swingt," kopte enige tijd geleden een toonaangevend muziektijdschrift over Yulduz Usmanova. Inmiddels is de ster van Yulduz Usmanova ook in Europa snel rijzende. Niet in de laatste plaats door de aanstekelijke muzikale mix van traditionele Turkse, Iraanse en Arabische muziek met hedendaagse pop die zij met haar band ten gehore brengt. Een mega-act in wording. De ambities van de als support act aangetrokken Hasan Band mogen dan iets bescheidener lijken, muzikaal doet deze eerste (en beste) Turkse crossover band van Nederland zeker niet onder aan bovengenoemde. Bandleider en songschrijver Hasan Özgök begon begin jaren tachtig zijn muzikale carrière. Dit leidde al snel tot de oprichting van zijn eigen band en een eigen muzikale stijl. Farfara: een mix van pop, latin, kaseko en traditionele Turkse muziek.
zaal open: 20:00 . aanvang: 21:00 . ü 25,- vv
(kaarten verkrijgbaar bij ticketservice of telefonisch reserveren: 070-3609810)

Voor meer informatie over het programma en/of fotomateriaal kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Cultureel Centrum 't Paard 070-3601838 (Roy Bouman/Majel Blonden)

02 jun 99 13:04

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie